X

Balears lidera la creació d’ocupació a Espanya al segon trimestre de l’any, amb un descens de l’atur trimestral d’un 14%

Mentre el Govern treu pit davant les dades positives, els agents socials continuen fixant-se en les xifres del 2019

29/07/2021

Balears lidera la creació d’ocupació a Espanya al segon trimestre de l’any, amb un descens de l’atur trimestral d’un 14%25

La taxa d'atur a les Balears se situa en el 15,17 per cent, molt similar a la taxa del conjunt de l'estat.

Les Illes Balears han liderat a tot l’estat la creació d’ocupació durant el segon trimestre amb 60.300 persones més fent feina que en els primers tres mesos de l’any. Això són 562.300 ocupats segons l’EPA, un 12 per cent més que a l’anterior trimestre i un 9 per cent més que al mateix periode de l’any passat.

En canvi, hi ha ara mateix 100.600 persones a l’atur. La xifra suposa un descens de gairebé el 14 per cent respecte a l’anterior trimestre, i una pujada del 3 i mig per cent respecte al mateix periode de l’any passat. pel fort increment de la població activa. La taxa d’atur a les Balears se situa en el 15,17 per cent, molt similar a la taxa del conjunt del país.

El Govern destaca que les Illes són la comunitat turística de tot l’estat amb millors registres d’activitat i que les xifres milloraran encara més al juliol. El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha dit que “son dades positives, que demostren que s’ha fet bé la feina en la desescalada i que ens hem posicionat bé en els diferents mercats”. El conseller ha remarcat que les mesures adoptades “han permès la reactivació, tot i que hi ha hagut moments complexes, de dificultat”.

Satisfacció a mitges dels agents socials

Els agents socials valoren positivament les dades, perquè demostren que hi ha activitat. Tot i això se’n mostren preocupats perquè, diuen, són pitjors que les del 2019. La secretària d’Acció Sindical d’UGT, Ana Landero, ha dit que la recuperació que “és molt preocupant que el nombre d’aturats sigui més elevat que el mateix mes de l’any passat”. Per la seva banda la secretària d’ocupació de Comissions Obreres ha subratllat que la taxa d’ocupació “és molt elevada i està molt lluny de les dades de 2019”. El representant de PIMEM, Jordi Mora, ha dit que son dades positives, “perquè generam ocupació i la temporada està avançant”, però s’haurien de comparar amb el 2019.

29/07/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris