X

“Vacunar-se, amb les dades que tenim avui, és segur per a les embarassades”

Octavi Córdoba, el cap de servei d'Obstetrícia i Ginecologia de Son Espases, recomana la immunització d'aquest col·lectiu. Ho podran fer des de dimecres sense cita prèvia

31/07/2021

“Vacunar-se, amb les dades que tenim avui, és segur per a les embarassades”

A partir de dimecres, es podran vacunar amb Pfizer i sense cita prèvia les dones embarassades. “Ara tenim a sobre la covid, i la covid està fent que aquestes dones ingressin”, diu Octavi Córdoba, el cap de servei d’Obstetrícia i Ginecologia de Son Espases. Explica que, amb les dades que tenim avui, vacunar-se “és segur” també per elles.

Assegura que durant les anteriors onades no varen tenir mai ingressada més d’una pacient embarassada per COVID. Actualment, n’hi ha 3 que estan bé, però necessiten ingrés.

Octavi Córdoba explica que la Covid no provoca malformacions ni dificultats en el fetus, però sí que pot provocar problemes en la mare, com complicacions durant l’embaràs, com preclàmsia, pneumònia, etc”.

Altres 40 dones embarassades a les Illes actualment tenen coronavirus i romanen a ca seva. El Centre de Control COVID-19 ha reforçat el nombre de comares que hi treballen. Andrea Capó, comare del centre, explica que es coordinen amb els hospitals i gestionen les cites a les embarassades i els hi recomanen la medicació més adient.

Els experts insisteixen en els beneficis de la vacuna per prevenir les possibles conseqüències greus de la Covid en embarassades.


Salut obri un torn de vacunació sense cita per a dones embarassades
Son Espases recomana a les embarassades vacunar-se contra la Covid

31/07/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris