X

El sector agroalimentari, molest per la denegació de bona part de les ajudes sol·licitades

De les 500 explotacions que aspiraven a ajudes, més de 150 han estat denegades

31/07/2021

El sector agroalimentari, molest per la denegació de bona part de les ajudes sol·licitades

Preocupació en el sector agroalimentari per l’adjudicació d’ajudes per inversions a les explotacions agràries. De les 500 explotacions que aspiraven a ajudes, més de 150 han estat denegades. Asseguren que s’està incomplint el compromís que es va assolir per incloure el màxim nombre d’explotacions.

FOGAIBA diu que es tracta d’una resolució provisional i que s’intentarà incloure el màxim nombre d’explotacions agràries, especialment les prioritàries.

En Miquel Riera és un dels agricultors afectats. Es dedica al cultiu d’ametlles i des de 2015, rep subvencions gràcies a les quals pot treure endavant el procés de plantació, però enguany li han denegat. “És una frustració; és perdre una il·lusió d’un procés productiu”, declara.

I és que aquestes ajudes també faciliten dur a terme una producció més moderna i sostenible. Miquel Riera diu que la tecnologia que han d’aplicar és caríssima, així com la preparació del terreny i l’adquisició de les plantes.

De les quasi 500 explotacions que aspiraven enguany a les ajudes d’inversions agràries, més de 150-totes elles prioritàries-no han estat acceptades. Aquestes subvencions que corresponen al període de 2015 a 2019 del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears.

Mateu Morro, Director Gerent de FOGAIBA, explica que han hagut de distribuir les ajudes i que per a l’anualitat de 2019, han pertocat cinc milions d’euros que són els que ara s’estan gestionant.

31/07/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris