X

La restauració de Formentera també haurà de tancar a les 01.00 hores

Creixen de forma exponencial els contagis a l'illa, que ara mateix té una incidència superior als 870 casos per cada 100.000 habitants

02/08/2021

La restauració de Formentera també haurà de tancar a les 01.00 hores

/EFE-Atienza.

Formentera pasa a nivell 4. La restauració de Formentera també haurà de tancar a la una de la matinada, com a la resta de l’arxipèlag. Amb l’avançament d’una hora del tancament de bars i restaurants, les autoritats sanitàries esperen frenar el creixement de contagis a l’illa, que té una incidència superior als 870 casos per cada 100.000 habitants. Aquesta mesura entrarà en vigor dissabte.

La Mesa de Diàleg Social ha acordat també que, una setmana després, sigui obligatori per al personal de les residències de gent gran de tot Balears, tenir la pauta completa de vacunació per treballar als geriàtrics.

Les sortides de residents es permetran amb la signatura prèvia d’un consentiment en el qual es garanteixi que, durant el temps que passin defora de la residència, els residents només es relacionaran amb persones vacunades o que compleixin els requisits anteriors. S’eximeix d’aquest requisit els menors de 12 anys, però es recomana extremar les mesures de precaució, en particular l’ús de mascareta, distància de seguretat i ventilació.

Així mateix, les Illes Balears exigiran, a partir d’aquest mateix dimarts, el certificat covid o una prova negativa per accedir a les residències de gent gran. I els monitors dels campaments d’estiu s’hauran de sotmetre a tests d’antígens setmanals abans de l’inici de l’activitat.

Pel que fa als grans esdeveniments culturals i esportius, a partir del 14 d’agost s’exigirà la pauta completa de vacunació, haver passat la malaltia o prova negativa 48 hores abans a tots els asssistent majors de 12 anys.

Altrament, es manté la limitació de les reunions socials en horari nocturn entre persones no convivents, atès el risc elevat de contagi que acompanya habitualment aquestes activitats, especialment en un moment en el qual la incidència en població jove es troba en nivells màxims, com a eina fonamental per evitar que l’augment de la incidència pugui arribar a nivells que comprometin l’assistència sanitària de la població.


Formentera, al 100% d’ocupació i a nivells gairebé precovid

02/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris