X

“Pollencins, alçau-vos!” però sense simulacre en un dia de la Patrona diferent

Per segon any consecutiu, la pandèmia ha alterat les festes de Pollença

02/08/2021

“Pollencins, alçau-vos!” però sense simulacre en un dia de la Patrona diferent

Aquest dilluns 2 d’agost, Dia gran de les festes de la Patrona de Pollença, Joan Mas ha invocat la Mare de Déu dels àngels per cable. I enlloc de la tradicional batalla entre moros i cristians, a la plaça de l’Almoïna, hi ha hagut un simulacre estàtic: figures que representen els dos bàndols, capitanejats per Joan Mas i Dragut, però sense moviment.

Per segon any consecutiu, la pandèmia ha alterat les festes de la Patrona. No hi hagut les imatges que tothom té al cap, però tampoc han estat unes festes com les de fa un any, quan fou reduïda a la mínima expressió. Alguns pollencins ho entenen. Mentre altres, demanen més esforç.

Aquest dilluns matí, hi ha hagut el tradicional ball de cossiers a l’església, al claustre de Sant Domingo i a l’Ajuntament. Amb cabuda limitada i altres mesures sanitàries. I per evitar aglomeracions, s’ha restringit l’horari de la restauració i de l’oci, que han hagut de tancar de 16.30 a 19.30 de l’horabaixa.

L’Ajuntament de Pollença ha lliurat els premis del Dia de la Patrona. Recauen en el professor d’educació física Joan Forcades, a les Germanes Missioneres dels Sagrats Cors i a la marca “Mè de Pollença”. Aquestes han estat les entitats que, segons els organitzadors, han contribuït enguany a enaltir i donar prestigi al municipi. O bé també que han beneficiat els pollencins amb les seves accions.

02/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris