X

El mercat de treball a les Illes en pandèmia: menys llocs de feina i més precaris

Les cambreres de pis asseguren que la càrrega de feina encara és més alta perquè els empresaris calculen a la baixa el personal necessari

04/08/2021

El mercat de treball a les Illes en pandèmia: menys llocs de feina i més precaris

El sindicats asseguren que hi ha menys llocs de feina i més precaris, i que les  pujades i baixades de les reserves turístiques afegeixen “incertesa i inestabilitat”. Per això CCOO demana als empresaris que no retornin els treballadors als ERTOS. El sindicat demana a les empreses que siguin “respectuoses amb la normativa laboral i ajustin les plantilles a les necessitats” i es posen a disposició dels treballadors per denunciar anònimament si s’incompleix.

Les cambreres de pis, per la seva banda, denuncien la situació dels treballadors eventuals, que duen, asseguren, dues temporades sense treballar. Asseguren, a més, que la càrrega de feina és més alta, per la desinfecció de les habitacions, i perquè els empresaris calculen a la baixa el personal necessari.

La CAEB prioritza la reconstrucció de llocs de feina per damunt de la negociació de les condicions de treball. Però en aquestes condicions socials i laborals, segons l’advocat laboralista Jaime Bueno, els treballadors estan sotmesos al que ofereixen les empreses i només en cas d’acomiadament decideixen demandar. L’obstacle és, llavors, l’endarreriment d’aquests processos davant la justícia.

04/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris