X

“Els turistes ara s’estimen més llogar propietats privades que anar a un hotel”

Les Illes varen superar els 656.000 turistes el passat mes de juny, amb una despesa econòmica de 737 milions d'euros

04/08/2021

“Els turistes ara s’estimen més llogar propietats privades que anar a un hotel”

/EUROPA PRESS

La recuperació econòmica a les Balears passa per l’augment del  turisme. Tot i que les xifres encara queden lluny de les del 2019, les Balears varen superar els 656.000 turistes el passat mes de  juny d’enguany, amb una despesa econòmica de 737 milions d’euros. Recordem que el juny de fa dos anys la comunitat va rebre més de dos milions de turistes, amb una despesa econòmica de 2.149 milions d’euros. En termes relatius, el creixement és espectacular: un 2.000% en nombre de turistes i un 2.500% més de doblers gastats respecte de l’any passat.

Els principals països d’origen d’on han arribat els turistes a les illes  són: Alemanya ( amb prop de 320.000 visitants), i Països Baixos, (amb 58.040 turistes). La despesa mitjana per turista se situa en els 1.124 euros. Però, malgrat aquestes xifres, l’impacte de la Covid-19 és fort i no ha permès recuperar els nivells prepandèmia.

A l’informatiu matí d’Ib3 Ràdio l’expert i vicedegà de la Facultat de Turisme de la Universitat de les Illes Balears,  Tolo Deyà, ha afirmat que s’està recollint allò que s’ha sembrat i ha detectat una recuperació turística molt notable. A més, ha assegurat que: “hi ha un canvi de tendència del sector que fa que, de cada vegada més, augmenti el nombre de visitants que no s’allotgen a establiments turístics”. Allotjar-se a casa d’amics i a propietats privades és l’opció que estan triant cada vegada més visitants.


Escolta aquí l’entrevista completa d’IB3 Ràdio

04/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris