X

Satse critica que la manca de personal d’infermeria a Son Espases fa que s’incompleixin les ràtios

El sindicat assegura que en aquest moment les infermeres atenen nou pacients, quan es va acordar amb la direcció que fossin vuit

06/08/2021

Satse critica que la manca de personal d’infermeria a Son Espases fa que s’incompleixin les ràtios

Una infermera de la Unitat de Medicina Intensiva es prepara per a entrar en un dels boxs. /EFE

Cada dia ingressen de mitjana 16 pacients amb la Covid-19 a Son Espases. Això provoca, segons el sindicat d’infermeria Satse, que l’hospital de referència estigui col·lapsat. La delegada sindical a son Espases, Erlina Vijande, ha explicat a IB3 Ràdio que només queda un llit d’UCI lliure i per això la gerència està preparant nous llits a la Unitat de Cures Intensives.

Segons Vijande, la situació a planta no és millor ja que hi ha 107 pacients amb covid a les quatre unitats que s’han obert per la malaltia. A més, la responsable sindical diu que “la manca de personal d’infermeria fa que s’incompleixi la ràtio. En aquest moment, les infermeres atenen nou pacients, quan es va acordar amb la direcció que fossin vuit. Aquesta és una ràtio desproporcionada ja que el pacient amb la covid necessita més atenció; les professionals no poden atendre bé els malalts”.

Sobre una hipotètica suspensió de les vacances, la delegada del Satse a Son Espases afirma seria “contraproduent”, ja que les infermeres vindrien a fer feina “amb quadres d’ansietat”. “Els professionals necessiten descansar”, diu,  “ens preocupa molt la seva salut físcica i mental ja que tenen ansietat, dolors musculars, d’esquena”.

L’hospital està derivant pacients que no tenen coronavirus a la unitat de reanimació per manca d’espai. A més, ja fa setmanes que s’han reduit les operacions a malalts oncològics i casos urgents.


Continua augmentant la pressió assistencial als hospitals de les Illes

06/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris