X

L’odissea d’un mallorquí per poder acomiadar-se de la seva mare, malalta terminal, a Austràlia

Les autoritats obligaven a aquest exjugador de bàsquet d'Alcúdia a fer dues quarantenes, una per cada estat, per retrobar-se amb Emanuela

06/08/2021

L’odissea d’un mallorquí per poder acomiadar-se de la seva mare, malalta terminal, a Austràlia

Daniel Cioffi ha hagut d'agafar sis avions i ha volat 70 hores per retrobar-se amb la seva mare

En dues setmanes, el mallorquí Daniel Cioffi ha agafat 6 vols, amb un total de 70 hores, des que va sortir de Palma dia 22 de juliol. Tot, per poder acomiadar-se de la seva mare Emanuela, a qui se li va diagnosticar un tumor cerebral letal dos dies abans, passat 20 de juliol. Tot i que finalment s’ha pogut reunir amb ella aquest dimecres, 4 d’agost, el cert és que la retrobada ha perillat fins el darrer moment, per un cúmul d’infortunis que inclouen la cancel·lació d’un vol i dues quarantenes a Austràlia.

6 avions, 70 hores de vol i dues quarantenes per poder retrobar-se a la seva mare

Daniel Cioffi fou jugador de bàsquet de l’Alcúdia Aracena la temporada del 2004-2005. Fou aleshores quan va conèixer una alcudienca i, després de jugar a les lligues italiana i alemanya, va tornar a Mallorca, on va seguir jugant i on resideix de manera fixa des de fa nou anys.

Però Cioffi ha tornat a ser notícia aquests dies per una cosa molt diferent del bàsquet. La presència d’aquest mallorquí nascut a Austràlia fa 40 anys als mitjans australians, especialment de les televisions i els diaris de l’estat de South Australia, on es troba la seva Adelaide natal,  és per l’odissea que ha hagut de fer per retrobar-se amb la seva mare des que li van diagnosticar el càncer. No s’ho va pensar dues vegades i va decidir volar fins a ca seva per fer-li una darrera aferrada. Va volar de Palma a Madrid, de Madrid a Munic i d’aquí a Singapur. Allà, però, li cancel·laren el vol i en lloc d’anar a Adelaide, on l’esperava la seva mare, va volar a Brisbane, a l’estat de Queensland. El problema és que les restriccions per volar d’un estat australià a un altre, de Queensland, on es troba Brisbane, a South Australia, on es troba Adelaide, el van obligar a fer una quarantena a cada ciutat, una a Brisbane i una altra quan arribés a Adelaide. Massa temps, per la salut de la seva mare.

Converses amb els primers ministres de l’Estat, campanya a change.org i ressò mediàtic

A Brisbane quedà reclòs a un hotel i fou aleshores quan es posà en contacte amb els primers ministres dels dos estats. Però les lleis eren fermes i va decidir emprendre una campanya mediàtica i de recollida de signatures a change.org, on en va registrar més de 31 mil. La situació era molt difícil. “La meva mare, per desgràcia, està terminal”, explica Cioffi, i poden ser “dos dies, dues setmanes, un mes, o sigui que hem d’estar al seu costat”.

Finalment, s’autoritzà a Cioffi a no haver de fer quarantena, però no podia agafar un vol comercial davant del risc que estigués contagiat. Fins que, aquest dimarts, 3 d’agost, una ONG va dur-lo en avioneta privada de Brisbane a Broken Hill, i d’allà a Adelaide, on ja ha pogut veure la seva mare amb EPI, lògicament, i les pertinents mesures sanitàries. En total, 70 hores de vols i dues setmanes de quarantena. El seu agraïment és per a tots els que li han donat suport. Especialment a Mallorca, on hi ha la seva dona i la seva filla. “Sóc amb ma mare”, diu, “i vull agrair a tots els mallorquins que han estat al darrere, que han signat la petició, que m’han enviat missatges. Sense ells no seria on sóc ara”.

Cioffi podrà veure cada dia la seva mare fins que arribi el desenllaç, malauradament, inevitable.

06/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris