X

Salut amplia els llits d’UCI a causa de l’augment de la pressió hospitalària

Per fer front a la situació, s'han obert 43 llits més (passant del 300 als 343 llits) i l'ocupació en aquests moments es manté entre el 21 i el 22% 

06/08/2021

Salut amplia els llits d’UCI a causa de l’augment de la pressió hospitalària

EFE

Salut ha confirmat 659 casos de Covid-19 a les Balears en les últimes 24 hores i tres morts més. A més, s’han notificat 888 altes epidemiològiques (76.460 en total) i hi ha 232 casos en seguiment menys, d’un total de 9.699 casos. La taxa de positivitat ha davallat i és ara del 8-9%. La tendència en els darrers dies és clarament descendent, tot i que la baixada de casos és lenta, segons ha assegurat aquest matí Javier Arranz, portaveu del Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties Infeccioses de Balears.

Les persones ingressades a planta han augmentat i són 342 (296 la setmana passada) i hi ha 75 persones ingressades a UCI (58 la setmana passada). L’ocupació a UCI es manté més o menys igual i se situa entre el 21-22%. Això és perquè per fer front a aquesta situació, en les darreres hores, s’han obert 43 llits d’UCI més, passant de 300 a 343, amb la intenció de baixar la pressió hospitalària que s’ha registrat en els darrers dies. A Atenció Primària s’atenen en aquests moments 200 persones per Covid.

Però “Això no surt gratis”, ha explicat Javier Arranz, perquè els hospitals han de deixar les llistes d’intervencions quirúrgiques programades, “i al final tot això és un continu”, ha dit, per la qual cosa ha volgut insistir en la importància que la gent que encara no ho ha fet es vacuni.

Aquesta setmana s’han notificat 19 defuncions, 3 amb data d’ahir i 15 que s’han produït aquesta setmana. Les persones que han mort són la majoria de la franja d’edat de persones majors de 75 anys. Tanmateix, la incidència continua sent en les franges de persones d’entre 20 i 49 anys. De fet, a les UCI hi ha dues persones d’entre 20 i 22 anys.

LA SITUACIÓ A LES RESIDÈNCIES: 

A data d’avui, hi ha 67 positius actius confirmats entre usuaris de residències de gent gran de les Illes Balears i hi hagut 15 altes. Així mateix, hi ha 54 treballadors amb diagnòstic confirmat.

Per illes:

A Mallorca:

– Huialfàs: 6 usuaris positius actius, hospitalitzats. 4 professionals positius actius.
– Posada dels Olors: 3 usuaris positius, tots hospitalitzats. 1 professional positiu.
– Llar d’Ancians: 2 usuaris positius, tots dos hospitalitzats. 4 treballadors positius actius.
– Llar de Calvià. 23 usuaris positius actius (19 hospitalitzats i 4 a residència) i 7 professionals positius actius.

A Eivissa

– Residència Sa Residència: 26 usuaris positius (15 a residència i 11 hospitalitzats). 8 treballadors positius actius
– Can Blai: 3 usuaris positius, tots tres hospitalitzats. 2 treballadors positius
– Cas Serres. 1 usuari positiu i 1 professional positiu actiu.
– Reina Sofia. 1 usuari positiu (hospitalitzat)

A Menorca

– Santa Rita: 2 usuaris positius actius, tots hospitalitzats

CAMPANYA DE VACUNACIÓ: 

La directora assistencial del Servei de Salut, Eugènia Carandell, ha informat sobre la campanya de vacunació a Balears i ha explicat que el 75,4% de la població diana ja ha rebut la primera dosi. Per al total de la vacunació completa s’haurà d’esperar a la tercera setmana d’agost.

La campanya per a la vacunació de les dones gestants (iniciativa pionera de les Illes) continua oberta fins dimarts que ve, entre les 16h i les 19h de l’horabaixa. A Balears, hi ha 4.703 dones embarassades i fins al dia 3 d’agost, 1.727 ja havien rebut almanco la primera dosi de vacuna. Hi ha hagut un 10% d’increment de vacunació en aquest segment de la població. Estudis recents demostren que les dones embarassades tenen més risc de complicacions per Covid. La gestació suposa un factor de risc, i per tant s’està fent una crida perquè les dones embarassades també es vacunin.

D’altra banda, es registra una davallada del ritme de vacunació a tot l’Estat espanyol. En el cas de Balears, la reducció és del 5,9%. La setmana passada, Salut va oferir 40 mil dosis noves i varen quedar sense posar més de 10.000 dosis. “Ens preocupa no arribar a tota la població, per això estam fent una crida a les persones de manco de 60 anys”, ha explicat la doctora Carandell. Per aquest motiu s’obre la vacunació sense cita per a tota la població en general, a partir de dimecres 11 d’agost. Els punts de vacunació citats en aquesta informació estaran oberts de 16 a 19 hores.

A Palma, la vacunació sense cita es realitzarà a l’hospital Son Dureta, a l’Hipòdrom de Manacor i al Poliesportiu d’Inca. A Eivissa, s’oferirà la vacuna sense cita al recinte firal i a dos centres de salut, i a Formentera, a l’hospital. A Menorca, la vacunació sense cita es realitzarà al recinte firal i a Canal Salat, a Ciutadella.

La idea, segons ha explicat la doctora Carandell, és que en el futur les vacunes es puguin administrar als centres de primària. Carandell ha descartat qualsevol problema de subministrament de dosis de vacunes contra la Covid.


Oberta la vacunació sense cita a tota la població de les Illes
Col·lapse a Son Espases: no queden llits d’UCI i ja fa setmanes que només s’operen els casos urgents

06/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris