X

El foc avança a Grècia pel vent i les altes temperatures

Espanya ha enviat un equip de la UME per col·laborar amb l'extinció

07/08/2021

El foc avança a Grècia pel vent i les altes temperatures

Espanya ha enviat un avió i un equip de l’UME per participar en les tasques d’extinció a Grècia. Hi ha uns 400 incendis en zones urbanes i 90 forestals. El vent i la calor extrema fan que el foc segueixi avançant. Les flames envolten Atenes i han amenaçat zones com les runes d’Olímpia.

Platges turístiques convertides en un infern. Un ferri arriba a la costa, envoltat d’un fum espès i a tocar del foc. Anit passada ha evacuat unes 650 persones de l’illa d’Eubea.

Tot això, a tocar d’Atenes. Allà, la matinada també ha estat molt complicada, davant la impotència dels veïnats. “Va començar el matí, quan el foc era a la muntanya. Haurien d’haver enviat camions de bombers, però el van deixar fer. Ara ha baixat cap a l’est”, diu Giorgos Parthenis.

Cremen milers d’hectàrees de bosc, però també milers de cases: les darreres hores, 400 incendis en zones urbanes i 90 forestals. Un dels bombers forestals que hi lluiten ha mort per la caiguda d’un pal elèctric. Utilitzen el que tenen, en alguns casos, fins i tot, han d’apagar les flames a poalades.

Amb un clima cada vegada més càlid, el primer ministre grec, Kyriakos Mitsotakis, parla de canviar estratègies per lluitar contra catàstrofes naturals: “Tot el territori cremat serà reforestat i canviarem la manera amb què es fan les tasques de protecció contra inundacions i la prevenció d’incendis”.

Alguns dels incendis no són per accident. Hi ha tres detinguts. Dos, acusats de provocar-los intencionadament, i un, per negligència. Cremava rostolls en un moment que la combinació del vent i les temperatures extremes afavoreixen molt l’expansió de les flames.

07/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris