X

Per les picades de medusa, res de vinagre

Un estudi realitzat a Barcelona ho contraindica i assegura que podria fins i tot ser perjudicial per a la pell 

08/08/2021

Per les picades de medusa, res de vinagre

Fer servir vinagre a les picades de grumer no és una bona opció. De fet, un estudi realitzat a Barcelona ho contraindica. Després d’analitzar les picades dels grumers més freqüents a la Mediterrània han conclòs que podria ser fins i tot perjudicial per a la nostra pell.

El vinagre és un remei que pot servir per a les espècies dels països tropicals, que són altament mortals, però a la Mediterrània no serveix ni el vinagre, ni l’alcohol ni l’amoníac.

Aquesta és la conclusió a la qual ha arribat un estudi liderat per l’institut de Ciències del Mar de Barcelona. Després d’analitzar els efectes en dues espècies diferents recollides a Barcelona i Dénia han descobert que en l’espècie que més incidències causa a la mediterrània el vinagre pot ser fins i tot perjudicial. Per això recomanen retirar el tentacle, netejar amb aigua de mar i aplicar-hi gel immediatament i mantenir-lo durant 5 o 10 minuts. Una altra opció és portar a la platja alguna crema farmacèutica que dugui cortisona o antisèptics.

Els investigadors creuen que cal estudiar els efectes del vinagre també en altres espècies.

08/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris