X

Negociacions estancades davant la vaga indefinida de recollida de fems a Capdepera

Des de CCOO, reclamen un increment salarial del 18% pels conductors i del 21% pels peons

09/08/2021

Negociacions estancades davant la vaga indefinida de recollida de fems a Capdepera

Exemple de l'estat dels contenidors a l'indret de Canyamel. / Francisca López.

La vaga al servei de recollida de residus de Capdepera continua, per segon dia consecutiu, després que els treballadors hagin decidit en assemblea, aquesta matinada, seguir secundant-la. Segons CCOO, el seguiment de la vaga per part de tota la plantilla serà del 100% en aquesta segona jornada de deteniment de la recollida de fems, al igual que va ocórrer durant el dia d’ahir, en què només sortiren a fer feina els serveis mínims de l’empresa, és a dir, únicament un vehicle amb 2 treballadors.

L’aturada dels serveis per part dels treballadors de l’empresa de recollida de fems UTE Capdepera (Cespa, Coexa) està afectant a tot el municipi sense excepció. A més del poble de Capdepera, també surten perjudicats els nuclis de Canyamel, Cala Rajada, Font de sa Cala, Cala Mesquida i Cala Agulla. Les negociacions per arribar a un acord davant el conflicte laboral segueixen estancades: els treballadors reclamen un increment salarial i han rebutjat la darrera proposta d’ahir realitzada per la contracta de l’Ajuntament de Capdepera.

El secretari general de la Federació de Construcció i Serveis de CCOO, Miguel Pardo, ha confirmat avui, en una entrevista a IB3 Ràdio, que la proposta de l’empresa era d’un 4% durant 2 anys, mentre que des del sindicat reclamen un 18% pels conductors i un 21% pels peons, encara que ha aclarit que el motiu que els allunya no només és de caire econòmic. “Si nosaltres acceptàssim una baixada de les propostes que ens fa l’empresa, els treballadors de Capdepera no podrien entrar en el conveni autonòmic, es convertirien en els pitjors pagats de les Balears”, ha assegurat Pardo.

El secretari general ha explicat que porten reunint-se amb la directora general, l’empresa i, en algunes ocasions, l’ajuntament, des del passat dijous i que esperen tornar a fer-ho pròximament per trobar una solució definitiva. “Ahir, com que es van rompre les negociacions, no sabem si ens cridaran de nou per reunir-nos o no”, ha declarat Pardo.

09/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris