X

“La Constitució impedeix que la vacuna sigui obligatòria”

Reconeix el dret a la integritat física, però no és absulut i es poden posar limitacions com, per exemple, prohibir l'entrada a bars

10/08/2021

“La Constitució impedeix que la vacuna sigui obligatòria”

Quan la vacunació a les Illes s’estanca, la Conselleria de Salut ha començat a fer telefonades als ciutadans que encara no s’han vacunat, entre els quals gent d’entre 60 a 69 anys, per animar-los a rebre l’antídot. En aquest grup d’edat enca no s’ha arribat al 90% de la pauta completa. Tot, mentre creix el debat sobre si s’ha d’obligar la població a rebre l’antídot. El catedràtic de Dret Constitucional de la UIB, Joan Oliver Araujo, ha afirmat a IB3 Ràdio que “no es pot obligar tota la població a vacunar-se perquè l’article 15 de la Constitució reconeix el dret a la integritat física”. Com tot dret però, no és absolut i el catedràtic diu que “es poden posar limitacions a aquells que es neguin a rebre l’antídot, se’ls pot impedir accedir a bars, restaurants, concerts”.

Aquest debat té connotacions ètiques sobre les quals n’ha parlat el professor de Filosofia de la Universitat de les Illes, Bernat Riutort. Riutort és partidari que “els ciutadans triïn si es volen o no immunitzar, però una circulació indiscriminada treu llibertats a altres persones que es poden contagiar”. Riutort sí que és partidari que “la vacuna sigui obligatòria per a determinats col·lectius de població com professors, sanitaris, sociosanitaris o policies”. El professor de Filosofia afirma també que “la postura nihilista ha fomentat accions irresponsables i poc racionals, que han desestimat la informació i els avenços científics”.


El ritme de vacunació: 66% de la població diana amb vacunació completa

10/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris