X

1.053 dosis inoculades en el primer dia de vacunació massiva sense cita prèvia

El ritme de vacunació de cada vegada és més lent, no perquè faltin mitjans ni tampoc vacunes sinó perquè manquen ciutadans que hi vagin, segons Salut

11/08/2021

1.053 dosis inoculades en el primer dia de vacunació massiva sense cita prèvia

Un total de 1.053 persones han acudit aquest dimecres en el primer dia de vacunació massiva sense cita prèvia. Des de les 16h fins les 19h han acudit 417 persones a Son Dureta a Palma, 186 a l’Hipòdrom de Manacor i 129 al poliesportiu Mateu Canyellas d’Inca. A Menorca, 76 persones s’han vacunat al Recinte Firal de Maó i 50 al Canal Salat de Ciutadella. A les Pitiüses, s’han administrat 103 dosis al Recinte Firal d’Eivissa i 24 a l’Hospital de Formentera. Al dematí, entre les 11h i 13.30h, els centres de salut de Sant Antoni i Santa Eulària s’han inoculat 68 dosis.

També en aquesta obertura sense cita als centres de vacunació massiva continua la campanya de vaccinació per a les persones gestants. Aquest dimecres s’hi han vacunat 7 dones embarassades.


Qui pot rebre la vacuna contra la covid als centres massius sense cita prèvia?

L’objectiu principal de Salut és motivar a tothom que encara no s’ha vacunat, que ho faci el més aviat possible perquè, des de la Conselleria alerten que, el ritme de vacunació de cada vegada és més lent, no perquè faltin mitjans ni tampoc vacunes sinó perquè manquen ciutadans que hi vagin.

Entre aquest dimarts i dimecres, segons les dades publicades per la Conselleria de Salut, el percentatge d’illencs que ja tenen les dues vacunes només ha crescut 4 dècimes. Són 687.382 persones, un 66,4% de la població diana. I tenen almanco una primera dosi, un 76,5% del quasi 1.400.000 vacunes que des finals de desembre de 2020 s’han anat posant.

Queda molt poc per assolir la immunitat de grup del 70% anunciada per finals de setembre però, per culpa de la variant Delta (molt contagiosa) ara els experts asseguren que aquest percentatge ha de ser superior per guanyar-li la batalla a la pandèmia.

Durant la darrera setmana, (del 3 al 10 d’agost), només s’han administrat a les Illes 39.000 dosis, han estat menys de la meitat que fa dues setmanes. Una xifra totalment inferior respecte la mateixa setmana d’ara fa just dos mesos:la segona setmana de juny es posaren quasi 90.000 dosis. Va ser un mes clau per intensificar la vacunació arreu de les Illes. Llavors, estaven habilitades totes les línies de vaccinació i s’havien sumat els centres de salut. Sembla que les vacances i els indecisos han estat decisius per reduir a quasi la meitat aquell ritme de vacunació de creuer tan favorable.


Fina Santiago: “Si estiguessin morint joves no hi hauria debat sobre l’obligatorietat de la vacuna”
Els operadors d’Infovacunes repesquen ciutadans que no s’han vacunat

11/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris