X

Segueix augmentant la pressió hospitalària a les UCI

Puja també la xifra total de defuncions fins a les 882, amb la mort notificada d'un home de 66 anys

12/08/2021

Segueix augmentant la pressió hospitalària a les UCI

Actualment, es troben ingressats a les UCI de les Illes un total de 91 pacients. / GLÒRIA SÁNCHEZ.

Continuen disminuint els contagis per la Covid a les Illes. Salut ha notificat avui 569 nous casos positius, els quals, afegits al còmput de persones contagiades pel coronavirus des que començà la pandèmia, eleva el total a 90.341 casos. Amb 777 persones recuperades més de la malaltia, augmenten les altes epidemiològiques fins als 81.438 pacients donats d’alta i 8.021 persones passen actualment la malaltia a les Balears, 209 pacients menys que ahir. A més, la xifra total de defuncions suma avui 1 nova víctima mortal, situant-se en les 882 defuncions. Es tracta d’un home de 66 anys que morí ahir a Mallorca. Així mateix, la taxa de positivitat baixa 1 punt i es situa en el 8,42% de les proves diagnòstiques realitzades.

Pel que fa a la situació als hospitals, disminueix el nombre de pacients ingressats per la malaltia de la Covid-19 a planta, però, malauradament, tornen a pujar els pacients ingressats a Cures Intensives. A Mallorca, avui hi ha 11 pacients menys que ahir a planta i en total són 217. A l’UCI, s’ha registrat 1 persona més, elevant-se la xifra total fins als 72 malalts. A Menorca, són 12 els ingressats a planta, 2 manco que ahir, i també 1 manco a Cures Intensives, amb 4 persones ingressades. A Eivissa, s’han notificat 6 pacients menys a planta, amb un total de 79 pacients, encara que ha incrementat en 3 persones la xifra d’ingressat a la Unitat de Crítics, consolidant-se un total de 15 pacients. Els professionals sanitaris aïllats a dia d’avui són 161, dels quals 96 han resultat positius.

Quant a la situació a les residències de gent gran, hi ha 57 positius actius confirmats entre els usuaris de residències i 57 treballadors amb diagnòstic confirmat. Per illes, el registre de casos positius a aquests centres queda distribuit de la següent manera:

Mallorca

Residència Huialfàs: 2 usuaris positius actius, tots hospitalitzats.
Residència Llar d’Ancians: 2 usuaris positius, tots dos hospitalitzats.
Residència Llar de Calvià: 28 usuaris positius actius (23 hospitalitzats i 5 a residència) i 10 professionals positius actius.
Residència Domusvi Capdepera: 1 usuari positiu actiu i 2 treballadors amb infecció activa.
Residència Fontsana: 1 usuari amb infecció activa hospitalitzat i 1 treballador positiu.

Eivissa

Residència Sa Residència: 16 usuaris positius (11 a residència i 5 hospitalitzats) i 6 treballadors positius actius.
Residència Can Blai: 3 usuaris positius, tots ells hospitalitzats i 2 treballadors positius.
Residència Cas Serres: 1 usuari positiu i 1 professional positiu actiu.
Residència Reina Sofia: 1 usuari positiu (hospitalitzat).

Menorca

Residència SANTA RITA: 2 usuaris positius actius, tots hospitalitzats.

12/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris