X

Patrícia Gómez: “Començam a veure la llum. Davallen els casos que aquesta setmana són 1.700 manco que la passada”

Aquesta onada qüestiona estratègies ja planificades com, per exemple, la tornada a l'escola

12/08/2021

Patrícia Gómez: “Començam a veure la llum. Davallen els casos que aquesta setmana són 1.700 manco que la passada”

“Començam a veure llum. Davallen els casos que aquesta setmana són 1.700 manco que la passada i això provoca que disminuirà el nombre de persones ingressades a planta i després a les UCIs. Això vol dir que estam bé? Encara no perquè tenim una alta incidència”, ha afirmat la consellera de Salut i Consum, Patrícia Gómez. Una incidència que, segon els càlculs de Salut, provoca que l’1% dels nous contagis acabin hospitalitzats. I seguirà així unes setmanes més, sobretot, a les unitats de cures intensives que tenen una ocupació mitjana de 3 setmanes per cada pacient.

Aquesta onada està fent replantejar totes les estratègies pensades per aquesta tardor. Pel que fa a les escoles, diverses són les propostes que es troben en estudi: recuperar infants que no s’han vacunat i fer-ho dins les escoles, fer prova d’autodiagnosi abans d’anar als centres igual que fan al Regne Unit o augmentar la separacions entre alumnes a les aules. “A mi me preocupa que l’edat en què més contagis es produeixen és la de 20 a 40 anys però després és la de 0 a 15 anys. Totes les propostes s’estan valorant. Totes estan sempre damunt la taula i s’han de valorar segons cada moment. L’inici de curs pensam que es farà de forma progressiva igual que el curs passat i que, per tant, ens donarà un temps”, diu la consellera.

Gómez també ha assegurat que la comunitat ha tornat a demanar, aquesta vegada per escrit, que se’ls faciliti el software necessari per poder llegir els codis QR dels certificats COVID digital d’àmbit europeu “necessitam el validador per poder emprar aquest sistema en els nostres ports i aeroports. El continuarem demanant però mentre es fa de forma manual”.

Patrícia Gómez ha visitat avui l’Oficina del Defensor dels Usuaris del Sistema Sanitari Públic de les Illes Balears. Una oficina que es va recuperar el passat 2018 per garantir la defensa dels drets que reconeixen la Llei de salut de les Illes Balears i que l’any passat va registrar 235 queixes, peticions i suggeriments.

12/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris