X

Marc Tur després dels Jocs de Tokio: “El suport del col·lectiu LGTBI m’ajuda a competir amb totes les meves forçes”

L'atleta eivissenc visibilitza la lluita pels drets bàsic i denuncia que rara és la setmana que no hi ha agressions homòfobes i trànsfobes

13/08/2021

Marc Tur després dels Jocs de Tokio: “El suport del col·lectiu LGTBI m’ajuda a competir amb totes les meves forçes”

“Sóc obertament gai, ni sóc dels primers Olímpics homosexuals a reconèixer-ho, ni espero ser dels darrers pel fet de donar-li més visibilitat al col·lectiu. Ells em van ajudar a rompre amb les meves inseguretats, les meves pors i em van ensenyar a lluitar pel que vull sense importar la resta. Encara que sembli mentida, aquests sentiments negatius que vaig poder arribar a tenir en el seu moment els he transformat en una cosa per la qual lluitar i m’ajuda a treure totes les meves forces quan estic competint. En un món en el qual encara queda molt per fer, cada granet d’arena compta”. Aquest és el discurs de l’atleta eivissenc Marc Tur després de tornar a casa rebut com un heroi després de fer història a la prova dels 50 quilòmetres marxa dels Jocs Olímpics de Tòquio.

En una altra publicació al seu compte de Instagram, Tur fa un al·legat a favor dels drets bàsics del col·lectiu LGTIB, tot recordant l’abans i l’ara després de les protestes en el Stonewall de Nueva York. I tot i que en 50 anys s’ha avançat molt, “rara és la setmana que no hi hagi agressions homòfobes i trànsfobes; el bullying entre els adolescents pot arribar a acabar en suïcidi per ser diferent a la resta; 8 de cada 10 persones trans no troben feina i la cerca es converteix en un autèntic malson; el simple fet que t’insultin pel carrer per besar o anar agafat de la de la mà d’una persona del mateix sexe, com m’ha ocorregut a mi, o com li ha ocorregut a gran part del col·lectiu”.

13/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris