X

Un centenar de migrants arriben a Balears en manco de 24 hores

Enguany ja han arribat 56 pasteres a Balears amb més de 800 migrants a bord

14/08/2021

Un centenar de migrants arriben a Balears en manco de 24 hores

Sis pasteres en manco de 24 hores han arribat a Mallorca i a Formentera. L’última, a les 15h40 d’aquest dissabte. Dues embarcacions amb 33 homes i una dona que han estat localitzades en aigües de Cabrera.

Aquest matí també, ha arribat una altra pastera a Mallorca, amb 17  migrants a bord, tots joves i en bon estat estat de salut, que han arribat aquest dissabte, a les 11h50 del matí, a la zona de Portals Vells. Aquest era el moment en què desembarcaven les deu persones, que més tard han estat localitzades per la Guàrdia Civil.

https://twitter.com/MarcVich14/status/1426489146525294592

També aquesta matinada, la Guàrdia Civil i Salvament Marítim han interceptat dues pasteres més: una a Cabrera, amb 15 homes a bord; i l’altra a Formentera, amb 14 homes i una dona.

El primer rescat s’ha fet aquest dissabte, devers la 1h40 de la matinada, i les 15 persones es trobaven en aparent bon estat de salut. Hi han intervingut patrulles de seguretat ciutadana de la Guàrdia Civil i Salvament Marítim. Els migrants han arribat al port de Palma a les 6h del matí.

La segona pastera ha estat rescatada també per l’institut armat i Salvament Marítim en aigües de Formentera, al voltant de les 2.20 hores. Els ocupants han estat traslladats al port d’Eivissa.

Aquestes dues pasteres se sumen a una altra que va arribar ahir divendres horabaixa, amb 16 migrants, a la Colònia de Sant Jordi, a Ses Salines.

Enguany ja han arribat 56 pasteres a Balears amb més de 800 migrants a bord. L’any passat van arribar 112 pasteres a Balears, amb 1.464 immigrants. A Mallorca van arribar 77 embarcacions, amb 1.046 persones; a Eivissa 18 barques, amb 210 migrants i a Formentera 17 pasteres amb 208 migrants.

LA POLICIA NACIONAL DETÉ TRES PATRONS D’EMBARCACIONS PER TRÀFIC DE MIGRANTS 

La Policia Nacional ha detingut tres patrons d’embarcacions acusats de pertànyer a un dels grups més actius en el tràfic de migrants del nord d’Algèria amb destinació a Balears. Segons ha informat aquest dissabte la Prefectura Superior de Balears en una nota de premsa, la Ucrif de la Policia Nacional va iniciar una recerca després de l’arribada de nombroses pasteres en les últimes setmanes a Mallorca i que ha desembocat en arrestos.

Les organitzacions criminals dedicades a la migració clandestina de les costes algerianes a Mallorca, han explicat, estan situades a la zona de la costa del nord-est d’Algèria. Aquestes organitzacions estan formades pels ‘aconseguidors’, que són aquelles persones que ofereixen viatges a Espanya en pastera a canvi d’uns 1.000 euros per persona.

D’altra banda, altres membres de l’organització s’encarreguen d’aconseguir tots els útils per a realitzar el viatge, com l’embarcació, el combustible, el motor i un dispositiu de GPS.

Els dos primers arrestos s’han derivat de l’arribada a Porto Colom d’una embarcació el passat 1 d’agost amb 21 migrants a bord que portava més de 40 hores a la deriva. Després del rescat i la retenció dels migrants es va comprovar que dos d’ells, algerians de 29 i 27 anys, formen part d’una organització criminal i són les persones responsables de capitanejar l’embarcació il·legal amb destinació a Mallorca.

14/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris