X

Residents i nacionals són el 60% de la clientela dels xàrters nàutics

El sector denuncia que hi ha més d'un centenar de barques il·legals a Mallorca i altres 300 a Eivissa. Proposen l'obligació de tenir un port base o amarrament per controlar la competència deslleial.

14/08/2021

Residents i nacionals són el 60%25 de la clientela dels xàrters nàutics

El perfil dels clients que volen llogar una embarcació ha canviat. Residents i també visitants nacionals volen conèixer des d’una altra perspectiva les illes. I el sector agraeix l’interès perquè treballen al 80 per cent de capacitat. El president de la comissió de xàrter nàutic d’APEAM, Jose María Jiménez, assegura que encara que no arriben a les xifres de la temporada de 2019, abans de la pandèmia, estan molt a prop. Amb tot, els darrers dies han augmentat les cancel·lacions, sobretot de famílies que ajornen les reserves perquè els menors encara no estan vacunats i haurien de fer quarantena en tornar a casa.

A més de les restriccions de la covid, el sector s’enfronta a una altra problemàtica: la lluita contra els xàrters il·legals. L’Associació calcula que hi ha més d’un centenar de barques il·legals només a Mallorca, i altres 300 a Eivissa. “Tenim dos problemes, la gent que està fora del circuit oficial, sense regular, i l’altre la gent que fa malbé els espais naturals, sigui perquè fondegen sobre posidònia o perquè buiden els dipòsits” enmig de la mar, ha explicat Jiménez a IB3 ràdio. Unes pràctiques prohibides. Així i tot, considera que s’ha reduït gràcies a mesures com la publicació d’un llistat públic de llicències de lloguers i més control per part de la Direcció General de Port.

APEAM proposa una solució: obligació de tenir un amarrament, un port base, per fer l’activitat. “Perquè així la gent ha de passat per una marina” i es pot controlar millor qui desenvolupa l’activitat. De fet, la setmana passada es va realitzar, per primera vegada, una operació coordinada entre administracions i Guàrdia Civil contra els xàrters nàutics il·legals a Eivissa. Va culminar amb 11 sancions. Es preveu que l’operatiu es repeteixi a diferents ports de les illes.

Pel que fa a la clientela, des de l’any passat el nacional i el resident ha crescut. Contents per l’ajuda que això comporta al sector i perquè coneguin d’una manera diferent les illes. El client potencial internacional i més fidel segueix sent l’alemany. I el veler continua sent el preferit, és el vaixell més llogat.


 IB3´àudios Pots escoltar la notícia completa a l’informatiu cap de setmana d’IB3 ràdio.

Una informació de Heidi Valero 

14/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris