X

Arriben 11 pasteres amb 178 migrants en només un cap de setmana

En les últimes hores, han arribat un total de tres pasteres, a Cabrera, la Colònia de Sant Jordi i Formentera, amb 34 migrants a bord

15/08/2021

Arriben 11 pasteres amb 178 migrants en només un cap de setmana

Pastera arribada a la Colònia de Sant Jordi (Imatge: Juan García Gallardo)

Continua l’arribada massiva de pasteres a les Balears. L’última ha estat localitzada aquest diumenge, a les 4h30 del matí en aigües de Cabrera. La Guàrdia Civil ha rescatat un total de 13 persones (12 homes i una dona), en aparent bon estat de salut, que viatjaven en pasteres en aigües de Cabrera. L’aliberament s’ha fet a través del SIVE. L’embarcació Salvamar Llibertes de Salvament Marítim ha traslladat l’embarcació amb les 13 persones al port de Palma, on han arribat devers les 7h30.

Una mica abans, a les 2h40 de la matinada, es varen interceptar 12 persones a terra en Es Cupinar, a Formentera. I ahir dissabte, a les 23h20 del vespre es varen interceptar un total de 9 persones a la platja des Dolç, cerca de la Colònia de Sant Jordi, a Ses Salines. L’avistament el va fer un particular.

En les últimes hores, han arribat un total de 3 pasteres i en tot el cap de setmana en són 11, a Mallorca, Cabrera i Formentera, amb 178 migrants a bord.

LES PASTERES ARRIBADES DISSABTE: 


Un centenar de migrants arriben a Balears en manco de 24 hores

Ahir horabaixa es localitzaren dues barques a Cabrera i a Formentera. En el cas de Formentera, es varen interceptar 12 persones. Tots homes. I pel que fa a l’embarcació de Cabrera, es varen rescatar un total de 25 persones.

A tota velocitat, i esquivant els banyistes i els vaixells fondejats. Així ha marxat de Portals Vells el patró d’aquesta barca. La Guàrdia Civil ha interceptat 17 migrants, tots homes i aparentment en bon estat de salut. A més d’unes altres tres embarcacions a Cabrera. Les dues darreres avui migdia. S’han rescatat 34 persones: 33 homes i 1 dona.

Però, l’arribada es fa extensiva a totes les illes. A Formentera, ja n’han arribat dues. Aquesta matinada ha arribat una barca amb 15 persones a bordm 14 homes i una dona. Tots es troben en bon estat de salut i se’ls ha traslladat a dependències de la Policia Nacional d’Eivissa. En aquestes embarcacions, a més, s’hi ha de sumar també la que va arribar ahir a Colònia de Sant Jordi.

I mentre continuen arribant barques, tres persones han estat detingudes acusades de pertinença a una organització criminal dedicada al tràfic d’immigrants. Segons la Policia Nacional, els tres patrons formen part d’un dels grups més actius del moviment de persones des d’Algèria fins a les Balears. La Policia va detenir 2 patrons d’una embarcació, un altre patró d’una altra barca i un altre membre de l’embarcació que tenia pendents dues reclamacions judicials.

15/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris