X

Almanco 1.800 persones han resultat ferides en el terratrèmol d’Haití

El primer ministre d'Haití, Ariel Henry, ha qualificat la situació de dramàtica i ha decretat l'estat d'emergència durant un mes

15/08/2021

Almanco 1.800 persones han resultat ferides en el terratrèmol d’Haití

Organitzacions humanitàries, com Metges sense Fronteres, han començat a mobilitzar-se a Haití. Segons el darrer balanç, el terratrèmol d’ahir ja ha provocat 300 morts i més de 1.800 ferits. També s’ha obert un corredor humanitari amb la República Dominicana.

La xifra de víctimes ascendeix ja a 304, mentre que es continuen cercant més atrapats entre les runes dels edificis que varen col·lapsar per la força del terratrèmol, de 7,2 graus a l’escala de Richter i les cinc rèpliques posteriors. També han col·lapsat ports, ponts i carreteres.

Almanco 1.800 persones han resultat ferides i a les zones més afectades, a l’oest i el sud del país, els hospitals estan desbordats. El primer ministre d’Haití, Ariel Henry, ha qualificat la situació de dramàtica i ha decretat l’estat d’emergència durant un mes.

Diversos països ja han expressat la seva solidaritat amb Haití. I Creu Roja ja ha obert un corredor humanitari des de la República Dominicana. Haití ja va patir el 2010 un terratrèmol devastador, en què varen morir 300.000 persones i 1,5 milions resultaren damnificades.

15/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris