X

Les infermeres no volen treballar a Eivissa i Formentera

Queda deserta l'oferta de l'IB-Salut: un contracte de 2 mesos, amb allotjament i incorporació immediata

16/08/2021

Les infermeres no volen treballar a Eivissa i Formentera

Una infermera vacuna un nin de 12 anys a un centre de salut. / EFE.

Cap professional s’ha presentat a l’oferta de contractació dirigida a l’àrea de Salut de les Pitiüses per reforçar el servei durant l’estiu. Una situació que augmenta la càrrega de feina que ja és de les més altes d’Europa. El sindicat mèdic SATSE denuncia que ara cada infermer assumeix fins a 13 pacients COVID, una situació inviable. L’oferta de feina és per a un contracte de 2 mesos, amb allotjament i incorporació immediata. Unes condicions que no han interessat a cap professionals sanitaris.

Verónica León, delegada de SATSE a les Pitiüses té clar perquè ha quedat deserta la crida: “Actualment a Espanya no hi ha infermeres en atur i ningú deixarà una feina que ja tengui, de llarga durada, simplement per venir 2 mesos a Eivissa, Mallorca o Menorca. Sabien que això no era una opció viable i ha estat vergonyosa aquesta crida. No entenem que l’oferta per atreure professionals amb la falta que fan sigui aquest. El resultat és l’esperat, no esperàvem que ningú vengués amb aquestes condicions”.

L’objectiu era reforçar el servei i cobrir les vacances del personal fix perquè la gran majoria dels professionals no han renunciat als seus dies de descans, tot i que l’IBSalut els oferia dies extres a canvi, perquè estan saturats i esgotats pel ritme de feina. El sindicat alerta que actualment no hi ha personal suficient per a cobrir els torns base i la càrrega de feina s’ha triplicat respecte a altres estius amb la darrera onada de coronavirus. El sindicat assegura que han presentat diverses propostes a l’IBSalut per atreure i fidelitzar infermeres a les Balears, però sense resposta. Recorden que les oposicions de 2018 no s’han resolt i la borsa de feina no s’actualitza des d’abans de la pandèmia.


 IB3´àudios Escolta la notícia completa a l’informatiu cap de setmana d’IB3 ràdio

16/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris