X

Mònica Bernabé: “El que està passant a Afganistan passarà factura a tot Occident”

La periodista especialitzada en l'Afganistan assegura que el conflicte acabarà provocant una fugida massiva cap a Europa

16/08/2021

Mònica Bernabé: “El que està passant a Afganistan passarà factura a tot Occident”

“El que està passant a Afganistan passarà factura a tot Occident”, assegura Mònica Bernabé, periodista especialitzada en l’Afganistan, l’única periodista que ha estat al país com a corresponsal permanent entre el 2006 al 2014. Ara és la responsable de la secció Internacional del diari ARA.

Bernabé és pessimista perquè, diu, acabarà provocant l’arribada de “milers i milers de persones a Europa que intenten fugir del règim talibà i afectarà l’evolució de la pandèmia”.

La periodista explica en una entrevista a IB3 Ràdio que “les dones mai han deixat de ser víctimes a l’Afganistan” i ha recordat que la “petita llibertat” que havien aconseguit algunes dones, com participar en la vida pública, tenir una feina o poder estudiar, ara ha quedat eliminada.

20 anys després, l’Afganistan desperta avui sota règim talibà enmig del caos i la desesperació de la població civil que mira de fugir, sense sort, del nou govern. Els occidentals, amb els Estats Units al capdavant, han centrat tots els esforços en evacuar els seus treballadors.


Escolta aquí l’entrevista a Mònica Bernabé

16/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris