X

Interior defensa les infraestructures de Balears davant l’arribada de pasteres: “No hi ha cap problema”

El ministre Fernando Grande-Marlaska assegura que les Illes compten amb les "infraestructures precises i necessàries"

16/08/2021

Interior defensa les infraestructures de Balears davant l’arribada de pasteres: “No hi ha cap problema”

Imatge d'arxiu d'una pastera interceptda a les Illes.

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha assegurat aquest dilluns que les Illes Balears compten amb les “infraestructures precises i necessàries” per donar resposta davant l’arribada de pasteres amb migrants a bord dels últims dies. Només ahir en van arribar 12, amb prop de 200 migrants a bord.

En declaracions al canal 24 Hores de RTVE, Marlaska ha assegurat que ha pogut parlar amb la delegada del Govern per a avaluar la situació “a fi de donar la resposta necessària”.

“No hi ha hagut cap problema en aquest sentit que puguem ressaltar”, ha comentat el titular de l’Interior sobre el possible col·lapse dels serveis d’emergències.

Marlaska ha reiterat que la política migratòria és una qüestió que “ocupa des del primer moment” el Govern de Pedro Sánchez, des de juny de 2018, d’aquí ve que es treballi “de manera important” en el marc de la Unió Europea i en col·laboració amb els països d’origen i de trànsit per a prevenir les entrades a Espanya de manera irregular.

12 pasteres en un dia

Més de 80 migrants irregulars, que han estat interceptats quan intentaven arribar a les Illes durant aquest cap de setmana, ja han partit cap a la Península. Anit passada, es va detectar una altra embarcació a Cabrera, amb 18 persones a bord. Si hi afegim altres migrants arribats durant les darreres hores, han estat més de dues-centes les persones retingudes; cosa que suposa la xifra més alta de tot l’any.

La darrera embarcació va ser interceptada anit passada, devers les 9, a l’illa de Cabrera. Era la dotzena barca irregular detectada aquest cap de setmana que intentava arribar a les Illes. El nombre de migrants, amb els 18 que varen ser interceptats en aquesta darrera embarcació i d’altres que s’han detingut progressivament durant les darreres hores, supera ja els 200: 153 a Mallorca i 48 a Eivissa i Formentera. Això ha fet que s’accelerin les tramitacions dels seus expedients de devolució. Dels interceptats a Mallorca, 66 ja han partit cap a la península on quedaran a càrrec d’ongs. La resta, 87, estan repartits per les diferents dependències policials. Entre ells, s’ha constatat la presència de 9 menors d’edat. Tots han donat negatiu a les proves d’antígens; i durant les pròximes hores abandonaran les Illes. Dels 48 interceptats a les pitiüses, 15 han partit cap a la península; 12 romanen a la comissaria; un es troba a l’hospital perquè ha donat positiu a la prova d’antígens; i els altres 20 han estat traslladats a l’hotel Covid on romanen aïllats.

16/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris