X

“No podem posar el ventilador ni l’aire condicionat perquè no podem pagar la factura”

La PAH atén un centenar de persones que asseguren tenen problemes per assumir l'encariment del preu de l'electricitat

16/08/2021

“No podem posar el ventilador ni l’aire condicionat perquè no podem pagar la factura”

Imatge d'arxiu. /EFE

La pujada històrica del preu de la llum afecta les famílies més vulnerables que ja han començat a tocar a les portes de la Plataforma d’Afectades per les Hipoteques de Mallorca, la PAH, demanant ajuda. L’entitat ha atèn un centenar de persones i totes elles pateixen aquesta problemàtica.

En declaracions a IB3 Ràdio, la portaveu de la PAH, Àngela Pons, ha explicat que “els afectats per l’encariment de la factura de la llum ni tan sols es poden permetre posar un ventilador a ca seva durant els dies de més calor a l’estiu”. “Aquests ciutadans estan fent autèntiques heroïcitats, no posen ventiladors i no poden comprar aires acondicionats perquè no tenen diners. Els vespres no poden dormir perquè fa calor, són situacions molt angoixants ja que hi ha persones malaltes i infants”, explica Àngela Pons.

Bo social

Una solució per les persones vulnerables és el bo social, però, segons la PAH, no tothom s’hi pot acollir ja que “hi ha gent que desconeix la seva existència d’aquestes ajudes, d’altres no saben ni tan sols com demanar-ho”. “També hi ha casos de persones que estan separades o vidus que no poden sol·licitar el bo social ja que el contracte no està al seu nom”, detella Àngela Pons.  És per això que la PAH demana a les elèctriques i als serveis socials municipals que tenguin molta cura amb els més vulnerables que a vegades desconeixen l’existència d’aquests bons socials.

16/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris