X

Presó provisional per al patró d’una pastera que va ser gravat a Portals Vells

Cada un dels migrants que viatjaven en la pastera havia pagat 1.200 euros per la travessia

17/08/2021

Presó provisional per al patró d’una pastera que va ser gravat a Portals Vells

Presó per al patró d’una pastera que va ser gravat aquest dissabte a Portals Vells després de deixar a terra 16 migrants. La Policia Nacional l’havia detingut i després de passar a disposició judicial se li ha decretat presó provisional.

Cada un dels migrants que viatjaven en la pastera havia pagat 1.200 euros per la travessia. L’acusat és un algerià i té 20 anys. Pel que ha pogut comprovar la policia, va fugir amb la pastera cap a un altre lloc de la costa per evitar ser reconegut, mudant-se de roba.

Els vídeos gravats per banyistes han estat claus per identificar el patró de l’embarcació, que ara està detingut per afavorir la immigració il·legal.

Cercant un futur a Europa, cada migrant paga per la travessia per a arribar a Espanya la quantitat de 25.000.000 de dinars algerians, la qual cosa equival a 1.250 euros pel trajecte. Paguen, però a vegades la barca s’inunda d’aigua i no tenen armilles salvavides per aferrar-se a la vida. El patró, si pot, fuig, i si no és detingut per un delicte contra el dret dels ciutadans estrangers.

Enguany -fins a agost- han arribat a les Balears més de 1.000 migrants en pasteres. Més de 70 embarcacions il·legals han arribat a les costes de totes les illes. L’any passat van arribar 112 pasteres a Balears, amb 1.464 immigrants. A Mallorca van arribar 77 embarcacions, amb 1.046 persones; a Eivissa 18 barques, amb 210 migrants i a Formentera 17 pasteres amb 208 migrants.


On són els migrants que arriben a les Illes en pastera?

17/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris