X

Un primer avió espanyol surt de Kabul mentre els talibans comencen a conformar un nou govern

Ha estat reportada una manifestació multitudinària a l'est del país, que hauria estat reprimida amb trets d'armament

18/08/2021

Un primer avió espanyol surt de Kabul mentre els talibans comencen a conformar un nou govern

Preparatius, a Madrid, del tercer avió espanyol destinat a la repatriació de ciutadans nacionals presents en territori afganès. El primer avió ha estat enregistrat preparat per partir de Kabul amb el primer grup d’espanyols i afganesos col·laboradors cap als Emirats Àrabs Units, per després viatjar cap a Espanya. Tot i que no hi ha imatges, segons les agències de notícies, aquesta primera aeronau ja s’hauria enlairat de l’aeroport de Kabul amb el primer grup d’espanyols i afganesos col·laboradors en destinació cap als Emirats Àrabs Units, per després viatjar cap a Espanya.

A més, els Països Baixos ha aconseguit treure 35 neerlandesos de Kabul després d’intentar-ho dues vegades i Bèlgica ha enviat dos nous avions amb el mateix objectiu. Els ministres d’Exteriors europeus s’han reunit per consensuar una estratègia comuna. Però Àustria ha defensat que els refugiats afganesos siguin acollits a centres de països veïnats de la regió.

A Kabul, els talibans s’han reunit amb polítics locals per tal de conformar un nou Govern. Tot i que la capital s’esforça per tornar a la normalitat, ha estat reportada una manifestació multitudinària a l’est del país, que hauria estat reprimida amb trets d’armament. Els Estats Units, la Unió Europea i una vintena més de països han reclamat als talibans que respectin els drets i les llibertats.

L’Organització Mundial de Salut, a més, ha anunciat que romandrà al país i ha reclamat als talibans que respectin les seves instal·lacions i el personal sanitari.

18/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris