X

Facebook bloqueja els perfils que defensin els ideals talibans

La companyia ha assegurat que les mesures s'estenen també a WhatsApp i Instagram

19/08/2021

Facebook bloqueja els perfils que defensin els ideals talibans

El vet inclou també els perfils dels propis talibans. / SARA KURFEß.

La xarxa social Facebook ha anunciat l’enduriment de les mesures restrictives sobre els perfils dels talibans i d’aquells que els recolzin o alabin. Una política que -asseguren- també és vigent a les aplicacions Instagram i WhatsApp. L’empresa ha justificat la decisió emparant-se en la seva política referida a organitzacions perilloses, que els permet bloquejar perfils gestionats per part dels talibans o perfils que publiquin en el seu nom.

Una decisió inamovible per part de la companyia tecnològica, encara que presenta certa controvèrsia, perquè Facebook qualifica d'”organització terrorista” el grup talibà, que està sancionat per la llei dels EUA, però el país nord-americà no reconeix oficialment els talibans com a una organització terrorista estrangera.

La xarxa social ha detallat que compta amb un grup d’experts a l’Afganistan que parlen paixtú i darí, com a idiomes natius, i tenen un coneixement complet del context social per a dur a terme les tasques de vigilància i control sobre el contingut compartit i retirar-ne el material no permès per la companyia.

Facebook ha aclarit que, ja que no li correspon “prendre decisions sobre el govern reconegut a un determinat país” i asseguren respectar els consensos adoptats per la comunitat internacional, sí aplicarà les accions que considerin apropiades contra els comptes i els continguts que incompleixin la seva normativa, “independentment de qui sigui al poder”.

19/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris