X

Així han estat els 8 mesos per arribar al 70% de la població diana vacunada

Avelina Serrano va ser la primera persona a vacunar-se. Fou el 27 de desembre del 2020 a la residència dels Oms-Sant Miquel de Palma

19/08/2021

Així han estat els 8 mesos per arribar al 70%25 de la població diana vacunada

Avelina Serrano va ser la primera persona a vacunar-se a les Illes Balears. Fou el 27 de desembre del 2020 a la residència dels Oms-Sant Miquel de Palma. Es donava inici així a 8 mesos d’imatges i xifres diàries sobre l’avanç de la vaccinació.

A Menorca, la primera immunitzada amb la pauta completa també va ser una dona, Francisca Salas, usuària de la residència del Consell de Menorca, a Maó. I així, successivament, punxada a punxada, usuaris i treballadors de les residències de gent gran i de persones amb discapacitat es van anar immunitzant contra la Covid-19. També ho feren els professionals sanitaris de primera línia, els grans dependents i el personal essencial de diferents àmbits. A finals de febrer, per exemple, es començaren a vacunar els docents.

La vacunació avançava per franges d’edat, tot i el retard en l’arribada de les vacunes, i va ser necessari obrir punts de vacunació massiva a totes les illes. El juny, els 45 centres de Salut de les Balears, fins ara reservats per vacunar-hi persones grans, s’afegeixen al BitCita i a la campanya d’immunització, perquè qualsevol persona de la població diana del moment s’hi pugui vacunar.

Amb prop del 30% de la població diana immunitzada, el 10 de juny les Balears activen el Certificat Covid Digital per viatjar. Però no serà obligatori fins al primer de juliol.

La vaccinació continua i arriba el torn dels joves. Els majors de 16 anys es comencen a vacunar a principis de juliol i a finals del mateix mes ho fan els majors de 12 anys. Amb ells i amb la vacunació sense cita prèvia, les Balears assoleixen la fita del 70% de la població diana, ja immunitzada.

Ara, per tal de seguir avançant cap a la immunització completa, Salut ha decidit reduir el termini per a la vacunació després de passar la covid. Fins ara el termini estava estipulat en sis mesos que ara es redueix entre un o dos mesos.


Eugènia Carandell: “La vacuna és una condició necessària però no és suficient”

19/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris