X

Detenen dos homes per violar una jove de 19 anys a Formentera

Un tercer home marroquí també hauria estat implicat en la violació però ha fugit al Marroc

21/08/2021

Detenen dos homes per violar una jove de 19 anys a Formentera

La Guàrdia Civil ha detingut dos homes d’origen marroquí, de 32 i de 37 anys, per violar presumptament una jove de 19 anys a final de juliol, a Formentera.

Un tercer home marroquí també hauria estat implicat en la violació, però ja ha fugit al Marroc, per la qual cosa les forces de seguretat estan intentant localitzar-lo perquè respongui també davant la justícia, segons s’ha confirmat a l’Oficina Perifèrica de Comunicació (OPC) de la Comandància de Balears.

Una setmana després que es produís la violació, la víctima va interposar una denúncia davant la Guàrdia Civil a Palma. En aquest moment, es va posar en marxa el dispositiu per localitzar als presumptes agressors.

Segons informa la Guàrdia Civil, dos d’ells, residents a Formentera, varen ser detinguts aquest divendres a la tarda a Formentera i ja han estat traslladats per la Policia Judicial a la caserna de la Guàrdia Civil d’Eivissa per a tramitar les diligències. Dilluns passen a disposició judicial.

El Consell de Formentera, en un comunicat, ha lamentat “profundament” els fets i ha rebutjat “de manera enèrgica” l’agressió. Des de la institució han incidit en què ni aquests delictes, ni cap agressió contra la dona, “poden tenir cabuda en una societat moderna i igualitària”.

“Esperem que la Justícia actuï amb celeritat davant aquest fet tan greu”, ha puntualitzat el Consell, que ha assegurat que emprendrà les accions necessàries per a continuar sensibilitzant sobre la violència contra la dona.

També la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha lamentat els fets en el seu compte de twitter i ha expressat el seu suport “a aquesta jove i a totes les que heu patit una violació”. La presidenta ha exigit a la justícia la màxima condemna i ha demanat la fi de la violències masclistes.

21/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris