X

El 15% dels treballadors de les residències no s’ha vacunat

El personal sanitari que no s'hagi vacunat s'ha de sotmetre a tres proves setmanals, dues d'antígens i una PCR

21/08/2021

El 15%25 dels treballadors de les residències no s’ha vacunat

EFE

Els efectes del confinament i de les restriccions han afectat la salut mental de la gent gran. De fet, professionals de la geriatria constaten que es consumeixen ara més ansiolítics que abans de pandèmia.

A nivell sanitari, en canvi, la situació és optimitista: les residències de l’IMAS de Mallorca no tenen cap intern amb covid, mentre que sí que en tenen un al centre de salut mental Calàbria, de Maó.

Gnusa du vint anys a la llar d’ancians. Ella va ser la que va tancar les portes de la residència en esclatar la pandèmia. Sent que el centre es va convertir en una presó. I el tancament començà a passar factura

I por a sortir. Ha passat un any i mig d’aquell moment i moltes coses han canviat. Els residents estan vacunats i a les residències gestionades per l’IMAS, no hi ha cap usuari amb covid, tampoc cap d’ingressat.

Els treballadors són una altra cosa. Sí que n’hi ha de contagiats i sí que n’hi ha que no s’han volgut vacunar, un 15 per cent, per ser exactes. Per tant, aquests treballadors han de sotmetre’s a tres proves setmanals, dues d’antígens i una PCR. Amb tot, la tranquil·litat és la tònica ara i la llar d’ancians és un calc de la vida: converses, lectures, ballades.


Baixa l’ocupació hospitalària a planta i a UCI per casos de Covid a Balears
Torna a la normalitat la residència de Santa Rita després del brot de covid

21/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris