X

Pendents de l’arribada a Torrejón de Ardoz de 177 afganesos evacuats més

Ja són més de 340 les persones repatriades a Espanya des de l'Afganistan

22/08/2021

Pendents de l’arribada a Torrejón de Ardoz de 177 afganesos evacuats més

És el moment que 110 afganesos evacuats de Kabul aterren a la base de Torrejón de Ardoz. Van arribar anit passades les 11 del vespre, i molt emocionats. És el tercer avió de l’exèrcit de l’Aire espanyol que torna de Kabul amb rescatats. Ara estan pendents de dos avions més que avui matí han fet escala a Kabul. Porten 177 persones evacuades de l’Afganistan. 110 són cooperants espanyols i la resta cooperants dels Estats Units. Està previst que arribin a Espanya avui horabaixa.

Fins al moment ja són 6 els avions que han aterrat a la base militar madrilenya. Tres espanyols i tres del Servei Europeu d’Acció Exterior, i ara per ara ja són més de 340 les persones evacuades a Espanya.

El centre d’acollida temporal de Torrejón de Ardoz és considerat el centre logístic d’Europa. Molts dels evacuats allà són afganesos que han col·laborat amb les institucions europees els darrers anys. Entre els repatriats: afganesos, espanyols i cooperants amb els governs europeus. Ara mateix a Torrejón de Ardoz tenen capacitat per a acollir fins a 800 persones amb espais diferenciats per a dones i nins.

A més, a partir d’ara, també es faran servir com a centre d’acollida les bases militars de Rota, a Cadis i Morón de la Frontera a Sevilla després de l’acord entre el president Pedro Sánchez i el seu homòleg estatunidenc, Joe Biden.

22/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris