X

El Govern aprova aquest dilluns nous acords sobre les reunions socials i la possible vacunació obligatòria

Balears ha demanat al Govern central una norma estatal que reguli l'ús del certificat covid per part de les Comunitats Autònomes encara que la consellera va subratllar que el Govern treballa "en l'actual context"

22/08/2021

El Govern aprova aquest dilluns nous acords sobre les reunions socials i la possible vacunació obligatòria

Juan Manuel Serrano Arce (Europapress)

El Consell de Govern aprovarà dilluns que ve nous acords per prorrogar “amb petits canvis”, la limitació nocturna de reunions socials i, d’altra banda, decidir sobre la vacunació com a requisit per a determinades activitats.

Segons avançava el divendres la consellera de Salut, Patricia Gómez, en relació amb les limitacions de la mobilitat pràcticament es tractarà d’una pròrroga de les condicions actuals, encara que s’introduiran “petits canvis” atesa la situació de cada illa, tant des del punt de vista de la incidència com de la pressió hospitalària.

Si es mantenen les bones xifres dels últims dies, Menorca i Formentera podrien reduir en una hora (de 02.00 a 06.00 hores) la limitació de reunions socials entre no convivents, en situar-se la seva incidència acumulada en 338 casos i 438 casos, respectivament per cada 100.000 habitants. La resta d’illes, segons les dades, es mantenen en nivells alts.

En aquest sentit, Gómez va destacar que s’estan complint els pronòstics quant al descens de la pressió hospitalària a planta tot que no a les unitats de crítics, on va expressar la seva confiança que a la fi de mes pugui minvar la pressió així com ho fan els contagis.

VACUNACIÓ OBLIGATÒRIA:

El segon acord del Consell de Govern es referirà al pla general de mesures, que inclou el requisit de la vacunació per a determinades activitats. En aquest sentit, la consellera va traslladar l’aposta del Govern per “incrementar la seguretat abans que prohibir” i va apuntar que l’Executiu està atent a les resolucions dels tribunals d’algunes Comunitats Autònomes en relació amb aquesta qüestió.

Balears ha demanat al Govern central una norma estatal que reguli l’ús del certificat covid per part de les Comunitats Autònomes encara que la consellera va subratllar que el Govern treballa “en l’actual context”.”Estam atents a les resolucions i l’Advocacia de la CAIB està estudiant les possibilitats que té la Comunitat Autònoma per a emprar aquesta eina, manifestava Gómez.


Disminució lenta de la pressió hospitalària per Covid a Balears
Agost: el mes amb més defuncions per Covid dels darrers cinc mesos

22/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris