X

Vaga parcial als transports del TIB a partir d’avui

Els aturs afecten, fins dia 27 d'agost, a les zones de Calvià, Andratx, Estellencs, Banyalbufar, Esporles i Palma, entre les 09.00h i les 11.00h, durant el matí, i entre les 17.00h i les 19.00h, a l'horabaixa

23/08/2021

Vaga parcial als transports del TIB a partir d’avui

El Comitè d'Empresa preveu aturs de 24 hores al servei els dies 30 d'agost 1 i el 2 de setembre.

Fa gairebé una setmana els treballadors de Moventis Illes, empresa encarregada de la gestió del TIB (Servei de Transport de Mallorca), es mobilitzava a Palma per denunciar, principalment, “pràctiques abusives i fustigació, incompliments sistemàtics del conveni i hores de feina no remunerades” per part de l’empresa adjudicatària. Avui, després de no haver arribat el passat dijous a un acord en el Tribunal de Mediació i Arbitratge de les Balears (TAMIB), inicien diverses jornades d’aturs parcials en el TIB.

Aquestes aturades en el servei podrien derivar, a partir del proper 6 de setembre, en una vaga indefinida. De moment, els aturs afecten a les zones de Calvià, Andratx, Estellencs, Banyalbufar, Esporles i Palma, entre les 09.00h i les 11.00h, durant el matí, i entre les 17.00h i les 19.00h, a l’horabaixa. El Comitè d’Empresa del treballadors ha anunciat que aquestes modificacions s’allargaran fins dia 27 d’agost, divendres. A més, dit Comitè ha confirmat que el dia 30 d’agost, així com l’1 i el 2 de setembre, es preveuen aturs de 24 hores en el servei.

“Lamentem que els usuaris es vegin perjudicats per aquesta situació, però esperem que entenguin que la culpable i la que no està fent absolutament res per evitar-ho és l’empresa”, ha expressat el Comitè d’Empresa, des del qual han explicat també mostrar-se “oberts a la negociació fins a l’últim moment”. Ara bé, puntualitzen que l’empresa hauria de tenir “una veritable voluntat” a l’hora de solucionar el conflicte, posant al capdavant “gent capacitada” per resoldre’l.

23/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris