X

Palma acull tres grans creuers simultàniament per primera vegada des de 2019

A causa de la baixa demanda, aquests vaixells van al 20% de la seva capacitat

23/08/2021

Palma acull tres grans creuers simultàniament per primera vegada des de 2019

Es reactiva el turisme de creuers. Per primera vegada des que va començar la pandèmia, avui coincideixen tres grans creuers al port de Palma, entre ells el Harmony of the Seas, de Royal Caribbean Cruise Line, el més gran del món, amb 361 metres d’eslora i una capacitat per allotjar a fins a 6.360 passatgers i 2.394 tripulants. També hi ha el Mein Schiff 2, de TUI Cruises, amb capacitat per a 2.894 turistes. I el Wind Surf, de 5 pals i 187 metres d’eslora, un dels creuers de vela més grans del món, amb capacitat per a 400 passatgers i 210 tripulants.

Tots han atracat a Palma aquest matí, però ho fan fet amb una ocupació d’un 20% de mitjana per la baixa demanda que encara hi ha al mercat, segons dades dels consignataris de Palma. Això significa el desembarcament de 1.800 passatgers, front dels 9.000 que haurien arribat amb una ocupació del 100%. El Harmony of the Seas en du 800, quan la seva capacitat és de 6.000. Complint les normatives Covid, les companyies podrien anar fins al 60% d’ocupació.

A diferència del principi de la temporada, els turistes ja poden sortir dels grups bimbolla i visitar lliurement la ciutat, però les mesures sanitàries continuen essent estrictes als vaixells i per desembarcar als ports. Les companyies exigeixen diverses proves d’antigens negatives i només relaxen algunes mesures per als ja vacunats.

El fet és que la imatge de diversos creuers al port s’anirà repetint. Tal vom va avançar IB3, si al juliol, primer mes sencer d’activitat creuerista, hi va haver un total de 19 escales a les Balears, a l’agost es van incrementar fins a 27 i al setembre arribaran a 50, segons les previsions de l’Autoritat Portuària i l’Associació de Consignataris. Si es confirmen, el nombre d’escales s’haurà incrementat un 160%.

La majoria de les grans companyies internacionals ja han incorporat les Illes al seus itineris per la Mediterrània Occidental. Palma va rebre el 17 de juny el primer creuer i ara concentra la gran majoria del trànsit. Ha passat de 15 vaixells al juliol, a 23 a l’agost i la previsió del setembre és de 39 embarcacions.

Les escales previstes al setembre a tots els ports representen la meitat de les que hi va haver al mateix mes de 2019. L’Associació de Consignataris espera que aquest ritme es mantengui o fins i tot s’incrementi a l’octubre i el novembre. També preveuen que companyies TUI, Aida i Costa Creuers continuin operant a Palma durant el desembre.

Mentre, la Plataforma contra els Megacreuers segueix reclamant que, a Palma, es limiti l’arribada d’aquest tipus de grans vaixells a un per dia. Lamenten que l’acord per establir una moratòria als megacreuers hagi quedat oblidat, segons diuen, després de la pandèmia.

Més informació: 

 El sector dels creuers arriba a l’equador de la temporada a mig gas
 Mig centenar de persones demanen a Palma que es limiti l’arribada de creuers a un al dia
 La tornada imminent de creuers desmantella el punt d’acollida temporal de migrants a l’Estació Marítima de Palma
 Tornen els creuers internacionals: quins són els requisits per atracar als ports de les Illes?

23/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris