X

El Govern demanarà l’aval de la justícia per poder exigir el certificat Covid en grans esdeveniments i residències de gent gran

Menorca aixeca les restriccions nocturnes i Formentera redueix una hora la prohibició de les reunions socials

23/08/2021

El Govern demanarà l’aval de la justícia per poder exigir el certificat Covid en grans esdeveniments i residències de gent gran

/EFE

El Consell de Govern d’aquest dilluns ha aprovat demanar l’aval del Tribunal Superior de Justícia de Balears al certificat Covid per poder assistir a grans esdeveniments. En concret, en aquells actes que aglutinin més de 2500 persones a l’exterior, i entre 500 i 1000 a l’interior. També es demanaria la pauta de vacunació completa o demostrar que s’ha passat la malaltia als treballadors de les residències de gent gran. El portaveu de l’Executiu, Iago Negueruela, ha explicat que, de moment, es descarta exigir el passaport d’immunització per accedir a bars, restaurants o oci nocturn a l’espera del pronunciament de la justícia: “estam veient com els diferents tribunals són molt estrictes amb l’aplicació del green pass. Així que abans d’obrir el debat amb altres sectors, volem esperar a aquesta primera resolució”. De fet, tant PIMEM com CAEB ja havien expressat durant la reunió de la Mesa de Diàleg Social, prèvia al Consell de Govern, el seu rebuig davant aquesta possibilitat, en considerar-ho “discriminatori”.

Es suavitzen les restriccions a Menorca i Formentera

D’altra banda, el Govern ha aprovat un nou marc de restriccions, davant la millora de les dades. En concret, a Menorca aixeca les restriccions nocturnes i Formentera redueix una hora la prohibició de les reunions socials, que passa de 2 a 6 hores, en lloc d’1 a 6 hores com fins ara. Mallorca i Eivissa continuen igual, segons la proposta que ha sorgit de la Mesa de Diàleg Social i s’ha aprovat en Consell de Govern.

Sobre les restriccions de la restauració, Formentera i Menorca podran ampliar a 8 les persones per taula als interiors i 12 als exteriors. a Mallorca i Eivissa les taules interiors queden limitades a quatre persones i les exteriors a 8.

La presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha presidit aquest dilluns en la capella del Consolat de Mar una nova reunió de la Mesa de Diàleg Social de Balears per a tractar l’evolució de la pandèmia de la COVID-19 i la revisió de les mesures per a contenir els contagis.

Per part de l’Executiu autonòmic també han participat el vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes; la consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez; el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, i la consellera d’Assumptes Socials i Esports, Fina Santiago.

Per part dels agents socials han estat presents el vicepresident de la Confederació d’Associacions Empresarials de Balears (CAEB), Rafel Roig; el president de la Confederació de la Petita i la Mitjana Empresa de Balears (Pimeb), Jordi Mora; el secretari general d’UGT a Balears, Lorenzo Navarro, i el secretari general de CCOO a Balears, José Luis Garcia.

Prèviament, la presidenta Armengol i la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, han participat en una reunió per videoconferència amb els consells insulars, la Federació d’Entitats Locals de Balears i l’Ajuntament de Palma.

23/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris