X

Comença la temporada de pesca de la llampuga

L'any passat 34 barques en capturaren uns 113.000 quilos que suposaren uns ingressos per al sector de mig milió d'euros.

25/08/2021

Comença la temporada de pesca de la llampuga

Avui comença la temporada de pesca de llampuga que s’allargarà fins el 31 de desembre. Un total de 34 embarcacions a Mallorca participaràn en la seva pesca. L’any passat en capturaren uns 113.000 quilos que suposaren uns ingressos per al sector de mig milió d’euros.

“És una pesca sostenible i és una pesca objectiu, és a dir, quan agafes llampuga, agafes llampuga, pàmpols, i poca cosa més i és de temporada. És molt selectiva. És una pesca molt esperada”, explica el president de la Federació Balear de Confraries de pescadors, Domingo Bonnin, que assegura, a més, que és una pesca rentable i neta pels pescadors.

Per la seva banda, els peixeters esperen amb ganes l’arribada d’aquest peix. Na Maribel, de Peixos s’Ancora, assegura que és un peix molt esperat i ja fa una setmana que els clients ja en demanen. “És un peix de temporada. La setmana passada ens en començaven a demanar. Ja ho saben que les primeres són més petites, per fer torrades. Estam contents. Ja veurem com comença aquesta temporada, si n’hi ha molta i si és més barata que altres anys”.

Existeix la creença que perquè la llampuga sigui més bona ha de fer fred i, millor, si ha fet tempesta. Però això no és res més que un mite.

25/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris