X

Eivissa agafa el model de Formentera per limitar l’entrada de vehicles a l’illa

El Consell insular prepara un text normatiu per demanar a l'executiu que aprovi un decret llei o es tramiti mitjançant un projecte de llei al Parlament enguany

25/08/2021

Eivissa agafa el model de Formentera per limitar l’entrada de vehicles a l’illa

El Consell d’Eivissa vol regular l’entrada de vehicles a l’illa i ho farà d’acord amb el model de Formentera. Ja treballen en un text normatiu que lliuraran al Govern abans de finals d’any per demanar que l’executiu aprovi un decret llei o es tramiti mitjançant un projecte de llei al Parlament.

La intenció es tenir una llei com la de Formentera per poder regular tot el flux de vehicles de lloguer, cotxes particulars i autocaravanes que entren des de fora de l’illa durant l’estiu.

D’aquesta forma, es podria establir cada any el sostre de vehicles que poden entrar a l’illa. El vicepresident dle Consell, Mariano Juan, no vol parlar encara de quin seria aquest sostre, però sí que assegura que hauria de ser igual o inferior al nombre de vehicles que circulen per l’illa ara a l’agost. Assegura que la regulació no és un caprici i recorda que Eivissa és l’illa on més ha augmentat el trànsit. Això també permetrà regular l’entrada d’autocaravanes que, segons el Consell, representen un risc per al medi ambient, per la seva implicació en incendis o fins i tot a festes il·legals.

Les carreteres, saturades

El parc de vehicles d’Eivissa ha augmentat a un ritme més elevat que a la resta de Balears. En els darrers quatre anys, ha passat de 967 a 997 vehicles per 1000 habitants, lluny dels 900 de les altres illes. La intensitat mitjana aquest juliol al tram de Can Cifre-Can Misses ha estat de 61.000 vehicles diaris, 20.000 menys que l’any 2019. Però entre el 2004 i 2019 s’ha incrementat el trànsit amb una taxa anual acumulativa del 3%. La sensació de turistes i residents és que la xarxa viària està saturada.

Segons el Consell, el 21% dels turistes utilitzen el seu vehicle i el 49% fan servir cotxes de lloguer.

25/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris