X

Sánchez reconeix el fracàs de la missió internacional de vint anys a l’Afganistan

El president del Govern central alerta d'una "potencial crisi migratòria" i fa una crida a la Unió Europea perquè "actuï conjuntament"

27/08/2021

Sánchez reconeix el fracàs de la missió internacional de vint anys a l’Afganistan

El president del Govern, Pedro Sánchez./ EFE

Primera compareixença pública del president del Govern central sobre l’Afganistan. Pedro Sánchez ha reconegut el fracàs de la missió internacional de vint anys en aquell país que, ara, en mans dels talibans, camina cap a una tragèdia de dimensions molt rellevants, en el que representa “una potencial crisi migratòria que puguem patir durant els pròxims mesos i els pròxims anys, ha dit Sánchez.

El president també ha assegurat que Espanya treballarà amb els aliats per combatre el terror i per garantir la seguretat, tant a dins de les fronteres de l’Afganistan com a fora del país. En aquest sentit, Sánchez ha fet una crida a la Unió Europea perquè “actuï conjuntament”.

El president ha explicat que cercarà vies per continuar evacuant afganesos que han col·laborat amb Espanya i la comunitat internacional. A Kabul, les potències occidentals donen per finalitzades les evacuacions, mentre els supervivents dels atemptats de dijous reben assistència sanitària. El recompte de morts frega el centenar; hi ha, també, més de 150 ferits.

EVACUACIONS: 

Un total de 1.717 de les persones evacuades de l’Afganistan en les últimes setmanes han sol·licitat protecció internacional a Espanya. Es tracta del 83,7% dels 2.051 ciutadans que han arribat al país en aquests últims dies. D’aquestes, 884 ja han estat traslladades, aquest dijous, als diferents centres o pisos del sistema d’acolliment estatal de catorze comunitats autònomes diferents.

Els recursos estatals de Catalunya i Castella i Lleó són els que més persones han rebut fins ara, amb un total de 121 persones cada un; seguits dels de la Comunitat de Madrid, als quals han accedit un total de 68 refugiats, i els del País Basc, amb 60 ciutadans acollits.

Els recursos estatals a la Comunitat Valenciana, per part seva, han acollit 57 persones afganeses; mentre que el número de derivats a Aragó és de 52, tres més que a Andalusia (49). En els centres de Múrcia s’ha instal·lat 41 persones, 32 a Astúries, 31 a Castella-la Manxa, 29 a Navarra, 18 a Galícia, 14 a Extremadura i 3 a Balears.

Aquestes dades, del Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, inclouen 41 derivacions pendents d’enregistrament en el destí de dades i en ells no estan comptabilitzades les 125 derivacions que es van produir aquest dijous a la tarda.

Amplia la informació:


Pedro Sánchez visita la base aèria de Torrejón de Ardoz amb Ursula Von der Leyen
Conclou l’evacuació espanyola a l’Afganistan
Els EUA intensifiquen esforços, i augmenta a 82.000 les persones que han abandonat de l’Afganistan
Aterra a Torrejón de Ardoz el segon avió amb repatriats afganesos
Els afganesos evacuats per Espanya seran acollits per centres repartits per tot l’Estat

27/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris