X

Els firaires perden un 80% de facturació aquest estiu a Menorca, després d’un any i mig sense poder obrir

No saben si cobriran les despeses d'enguany ni si podran recuperar-se de les pèrdues de l'any passat

29/08/2021

Els firaires perden un 80%25 de facturació aquest estiu a Menorca, després d’un any i mig sense poder obrir

Els firaires fan aquest cap de setmana la seva darrera parada a Sant Lluís, abans de partir de Menorca. Preocupació en el sector, un dels més castigats per la crisi de la Covid. És el primer estiu que obren després d’un any i mig, han facturat un 80% menys que els anys anteriors a la pandèmia, i no saben si podran recuperar-se de les pèrdues de l’any passat.

Els firaires recorden cada 10 minuts als usuaris les normatives sanitàries que han de continuar en tot moment a la fira de Sant Lluís, una de les darreres parades a Menorca abans de tornar a Mallorca. Distància de seguretat, mascareta i desinfecció de les atraccions de cada viatge és el protocol que han de dur a terme. Després d’un any i mig sense poder obrir les instal·lacions, ara han tornat a fer el seu recorregut amb esperances de recuperar-se.

L’espai de la fira d’enguany és més reduït i té menys llocs i atraccions, el públic ho ha rebut amb bona cara. La sensació és de seguretat.

El sector dels firaires continua lluitant per sobreviure amb la incertesa de si tan sols cobriran les despeses d’enguany, on han facturat entre un 80 i un 85% menys que el 2019, i amb el temor de si podran recuperar-se de les pèrdues de l’any passat, quan no varen poder obrir les seves instal·lacions.

29/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris