X

El ‘San Gwann’ té 20 anys i fa uns dies estava en venda

El ferri ràpid embarrancat a Eivissa fa 51 metres d'eslora i hi caben 427 passatgers

29/08/2021

El ‘San Gwann’ té 20 anys i fa uns dies estava en venda

En el moment de l’accident, el vaixell embarrancat a Eivissa anava molt per davall de la seva cabuda màxima. Al San Gwann hi caben fins a 427 passatgers. Dissabte, n’hi havia 35 i 12 tripulants.

L’embarcació va començar a fer la ruta Eivissa-Formentera dia 28 de juny. La companyia alemanya FRS estrenava 4 trajectes d’anada i tornada diaris. Opera a 14 països amb 73 embarcacions, però era nova a les Balears, on només tenia una altra ruta més, Alcúdia-Ciutadella, estrenada just un mes abans.

Construït el 2001, fa 20 anys, el San Gwann té bandera de Malta. De fet, aquest nom ve d’una localitat del país. Allà és on va fer les primeres rutes amb la companyia Virtu Ferries, que connecta les illes de l’arxipèlag entre elles i amb el continent. Participà en alguna operació d’evacuació en temps de guerra a Líbia i al Líban.

L’any 2016, FRS el compra. És destinat a la seva filial del Carib, on connecta Miami amb les Bahames. El 2020, en plena crisi del coronavirus, torna a Europa, al nord d’Alemanya. Allà enllaça la petita illa d’Helgoland amb el continent. Això, fins que el ferri de 51 metres d’eslora i 12 de mànega desembarca a les Pitiüses.

Segons va avançar el bloc especialitzat Balear Ferry, el San Gwann estava en venda. Un fet que es pot comprovar en una captura de dimarts del web Apollo Duck guardada per Google. Qui va publicar l’anunci allà, una empresa alemanya especialitzada en la compravenda d’embarcacions, en demanava 5,5 milions d’euros. L’anunci, però, ja no està disponible.

29/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris