X

S’agilitza el procés per vendre una casa rebuda en herència

Ja no s'hauran d'esperar dos anys per canviar la titularitat d'un immoble rebut com a hereu no forçós

29/08/2021

S’agilitza el procés per vendre una casa rebuda en herència

Els hereus no forçosos, com ara els germans d’un difunt, ja no hauran d’esperar dos anys per poder vendre una casa que rebin en herència. Un canvi en la Llei Hipotecària agilitza el procés. Les immobiliàries ho celebren.

Els germans d’una persona que ha mort reben una casa en herència. La volen posar en venda, però es troben una sorpresa: han d’esperar dos anys. És un cas amb què, fins ara, cada cert temps, es trobaven les immobiliàries.

Això ha estat així fins ara. El dia 3 de setembre es deroga l’article 28 de la Llei Hipotecària que causava aquesta situació. La norma afectava els hereus no forçosos. Havien d’esperar aquest període per si sorgia algun fill desconegut del difunt. Dos anys en què no podien canviar la inscripció de l’habitatge.

“Ja no hi haurà aquesta problemàtica pels hereus que necessitin vendre de forma ràpida un immoble”, explica Miquel Àngel Cañavate, membre del Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària. El canvi beneficiarà, sobretot, els hereus que tenen dificultats per pagar les despeses de l’acceptació i frisen per vendre la propietat.

29/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris