X

Ribera secunda crear una comissió en el Congrés per a estudiar les causes de la pujada de la llum

La ministra de Transició Ecològica afirma que s'ha d'estudiar l'impacte dels preus, el funcionament del sistema elèctric espanyol i les possibles millores que puguin dur-se a terme

30/08/2021

Ribera secunda crear una comissió en el Congrés per a estudiar les causes de la pujada de la llum

El Congrés dels Diputats podria comptar amb una comissió no permanent per estudiar les causes de la pujada del preu de la llum. La ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha donat suport aquest dilluns a la proposta plantejada ara fa uns dies en aquest sentit per Més País, Compromís i Nueva Canarias.

Ribera ha afirmat que s’ha d’estudiar l’impacte dels preus, el funcionament del sistema elèctric espanyol i les possibles millores que puguin dur-se a terme. També ha afirmat que és important diferenciar l’increment de preus al mercat majorista i les pujades que es donen a la factura que paguen els consumidors.

En la seva intervenció inicial davant la Comissió de Transició Energètica, la ministra ha admès que aquesta situació de successius màxims històrics en el preu de la llum respon a “qüestions complexes per a les quals és fonamental tenir un diagnòstic correcte”.

En aquest sentit, creu que “seria una bona idea pensar en la possibilitat d’una comissió parlamentària d’estudi” que treballi de manera no permanent sobre l’anàlisi de l’impacte dels preus, la manera de funcionament del sistema elèctric espanyol, i les possibles millores que poguessin escometre’s.

Ribera ha agraït als grups que van proposar aquesta anàlisi en el si del Parlament i ha expressat la “total disponibilitat” del seu departament per a aportar la informació i els testimoniatges que se li reclamin.

En concret, el que van proposar Més País, Compromís i Nueva Canarias no era tant una comissió d’estudi, sinó una d’investigació, amb l’objectiu d’esclarir les causes dels màxims històrics de les darreres setmana, esbrinar si les elèctriques estan manipulant els preus, depurar possibles responsabilitats i proposar mesures.

Durant la compareixença, alguns grups parlamentaris han agraït a la ministra la possible creació de la comissió d’estudi del preu de la llum. Altres, però, li han retret que aquest dilluns el preu de la llum ha marcat un nou rècord, per damunt dels 124 euros el megavat hora.

30/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris