X

La previsió: tempestes localment fortes al nord de Mallorca i Menorca

01/09/2021

La previsió: tempestes localment fortes al nord de Mallorca i Menorca

Es Castell. Fotografia de Carmen Martí.

Setembre és considerat un mes de tardor des del punt de vista meteorològic i enguany comença mogut. A partir d’aquest dimecres capvespre el temps es complica degut a l’arribada d’una depressió acompanyada d’aire fred a les capes mitjanes de l’atmosfera que travessarà la Península Ibèrica d’oest a nord-est. Tot i que no arriba directament a situar-se en cap moment en la vertical de les Balears, sí es notaran aquí els seus efectes.

Aquest dijous seguirà el temps insegur, amb clarianes i estones de cel tapat. Les precipitacions acompanyades de tempesta poden ser moderades o fins i tot localment fortes el capvespre, preferentment al nord de Mallorca i Menorca. El vent de gregal i llevant perdrà intensitat però encara pot bufar amb qualque cop moderat i la situació marítima seguirà alterada.

L’112 ha activat l’alerta taronja per pluges i tempestes a Mallorca i Menorca.

Pols en suspensió

Contràriament al vent superficial, la circulació en les capes altes és del sud-oest. En el seu recorregut arrossega pols en suspensió des del nord d’Àfrica pel que les precipitacions que caiguin aquests dies vendran acompanyades de fang.

No refresca

A diferència de la Península Ibèrica, on aquest dimecres i dijous la temperatura baixa de manera notable, a les Balears no s’esperen canvis destacables de temperatura. A curt termini, aquest dimecres i dijous, no hi ha canvis a la vista i la temperatura nocturna seguirà elevada. De dia, la màxima se situarà entre els 28ºC i els 32ºC amb una sensació de basca acusada.

01/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris