X

Enric Mas, l’heroi artanenc al podi de La Vuelta

El ciclista d'Artà és segon a la classificació general i les apostes ja li donen el podi

03/09/2021

Enric Mas, l’heroi artanenc al podi de La Vuelta

Enric Mas vol guanyar La Vuelta a Espanya i és molt a prop. El ciclista d’Artà és segon a la classificació general i les apostes li donen ja el podi, a tres dies d’acabar la competició. Pel camí, als seus 27 anys, també s’ha trobat molts impediments: ha estat atropellat per un cotxe mentre entrenava i s’ha sobreposat a la pandèmia, però també s’ha convertit en el protegit d’Alberto Contador, ha guanyat una etapa amb Movistar La Volta a la Comunitat Valenciana i ha guanyat l’etapa del Coll de la Gallina, a Andorra, de La Vuelta a Espanya.

Les cinc claus que marcaren el futur d’Enric Mas

-MIRACLE A ALENTEJO: Pocs dies després de ser atropellat per un cotxe mentre entrenava, va aconseguir una victòria d’etapa a la vuelta d’Alentejo a Portugal. A més, ho va fer al dia següent de patir una caiguda en aquesta competició.

-El PROTEGIT DE CONTADOR: A les portes de la seva retirada, Alberto Contador, campió de les tres grans voltes (Tour de França, Giro de Itàlia i La Vuelta Espanya), el proclamà el seu successor. «Enric Mas marcarà una època», va dir el de Pinto.

-VALENT A LA GALLINA: A Andorra, al Coll de La Gallina, el d’Artà es va presentar en societat en una etapa de La Vuelta inoblidable. Primera victòria a una gran Vuelta que va ser clau per aconseguir el seu primer podi a la ronda espanyola. Va ser al 2018 i només Simon Yates va poder superar l’artanenc al podi final de Madrid.

-PROBLEMES ESTOMACALS: La primera vegada que va participar al Tour de França va arribar a enfundar-se el mallot blanc al millor jove per davant Egan Bernal. Uns problemes estomacals acabaren amb les seves aspiracions a una edició en què s’acabaria imposant…Egan Bernal.

-VICTÒRIA A VALÈNCIA: Després de fitxar per un dels conjunts més importants del pilot espanyol, Movistar Team, va arribar la pandèmia. Fins aquest mes d’abril no va guanyar una etapa amb l’equip telefònic. Va ser a La Vuelta a la Comunitat Valenciana. Comparteix equip amb el menorquí Albert Torres i amb el mallorquí Lluís Mas que, per cert, no és el seu germà, ni cosí, ni tenen cap tipus de vincle familiar.

03/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris