X

Feministes de Menorca se sumen a la iniciativa estatal per acollir dones afganeses

El Consell té possibilitats d'acollir aquestes dones i les seves famílies, però demana a la societat que s'impliqui

03/09/2021

Feministes de Menorca se sumen a la iniciativa estatal per acollir dones afganeses

Menorca és l’illa on més avançada està la iniciativa popular “Jo acull” a través de la qual el moviment feminista obre les seves llars a dones i nines afganeses que s’han refugiat a Espanya fugint del seu país. El moviment s’ha estès arreu de l’Estat amb l’objectiu d’ajudar dones que es troben en situació de risc.

A Menorca, el Consell té possibilitat d’acollir fins a deu persones en un pis. En cas que aquestes places no siguin suficients la institució insular ha demanat a entitats socials que se sumin a la iniciativa d’acollir dones i famílies afganeses. Una de les associacions que vol participar-hi és Tangram.

En declaracions a IB3 Ràdio, la seva presidenta Raquel de Manuel Mur ha explicat que “la resposta rebuda per les dones de l’entitat és molt bona; creuen que és molt necessari fer aquesta acollida per obrir les portes i el cor a aquestes dones”. A més, d’aquesta possibilitat d’acollir dones i famílies afganeses, el Consell de Menorca ha demanat a les entitats socials que s’ofereixin per fer activitats per als nouvinguts.


Concentració a Palma per a reivindicar els drets de les dones afganeses
Balears ja treballa per acollir les primeres dones afganeses que vulguin fugir del país

03/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris