X

La FAPA denuncia l’elevat cost de la digitalització a les aules i la implantació desigual entre els centres

Educació amplia el préstec de dispositius a famílies vulnerables per al pròxim curs

03/09/2021

La FAPA denuncia l’elevat cost de la digitalització a les aules i la implantació desigual entre els centres

La pandèmia ha impulsat la digitalització a les escoles però en centres com la cooperativa d’ensenyament Aula Balear ja fa 6 anys que els chrome books són dins la motxilla dels alumnes de manera definitiva i n’estan molt satisfets. La coordinadora de TIC de l’Aula Balear, Francisca Lliteras explica que, per al 80% d’infants, seguir l’explicació amb un dispositiu els enganxa més a la classe.

A l’Aula Balear comencen a primària amb tauletes per cerques i presentacions i a secundària fan les classes amb el chrome book. Aula Balear permet als pares fraccionar el pagament del dispositiu, les llicències dels llibres, el manteniment i l’assegurança en 15 euros mensuals durant 4 anys.

Precisament, l’elevat cost , les dificultats per permetre les famílies aportar dispositius propis compatibles i la desigual implantació als col·legis centren les crítiques de la Federació d’Associacions de Pares i Mares, (FAPA) tal i com explica Coia Sánchez.

Per la seva part, Educació repartí el curs passat prop de 8.000 dispositius a famílies vulnerables. Yolanda Martínez, directora de l’IBSTEAM explica que aquest curs nou en deixaran 8.000 més. També dedicaran 16 assessors a ajudar els centres a crear el seu propi Pla Digital.


Tota la informació sobre la tornada a l’escola, aquí. 

03/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris