X

Es descobreix un pou de l’època post-talaiòtica al jaciment de Santanyí

També s'hi ha descobert un espai domèstic del segle quart abans de Crist, que malgrat les destruccions sofertes, presenta encara un nivell de conservació alt

05/09/2021

Es descobreix un pou de l’època post-talaiòtica al jaciment de Santanyí

El jaciment arqueològic de les Talaies de Can Jordi, a Santanyí, resguarda restes d’un dels poblats prehistòrics amb més extensió de l’illa. Avui, l’associació cultural Lausa, encarregada del projecte d’excavació, ha organitzat una visita oberta a la ciutadania per mostrar el que han trobat en els darrers mesos.

Situat a tres quilòmetres de Santanyí, el jaciment té una extensió de més d’una hectàrea i conté alguns trams de la muralla en excel·lent estat de conservació. No té la totalitat del recorregut del mur, però així i tot, es pot observar la gran diversitat de tècniques constructives que fan d’aquest espai un lloc excepcional.

Entre les darreres tasques dels arqueòlegs destaca el descobriment d’un pou que s’utilitzava en la època post-talaiòtica de Mallorca.

També s’ha descobert un espai domèstic del segle quart abans de Crist, que malgrat les destruccions sofertes, presenta encara un nivell de conservació alt.

Amb tot, aquest jaciment arqueològic de Santanyí té un valor clau per la interpretació i coneixement de la prehistòria de Mallorca.

05/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris