X

El conflicte lingüístic tensa les relacions entre els socis de govern

La Comissió de Seguiment del Pacte es reunirà demà horabaixa per intentar trobar una solució a aquest conflicte

05/09/2021

El conflicte lingüístic tensa les relacions entre els socis de govern


Agustina Vilaret, secretaria de Política Lingüística: “Que el metge no t’entengui en català és una qüestió de vulneració de drets”

L’Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics del Govern ha registrat enguany un total de 96 denúncies per discriminació lingüística, 58 de les quals han afectat l’àmbit sanitari. Representen un 40% del total de denúncies fetes. Aquesta setmana han estat dos casos en què el personal sanitari s’ha negat a atendre pacients en català a Palma i a Campos.

Uns fets que han generat malestar entre els socis de Govern de Més per Mallorca. Més encara després que l’IB-Salut minimitzés la problemàtica, assegurant que aquestes queixes representen un 0,00058 per cent del total de relacions amb professionals sanitaris.

La secretària autonòmica de Política Lingüística, Agustina Vilaret, criticava el divendres a twitter aquestes declaracions i a l’informatiu matí d’IB3 ràdio assegurava que la llengua és un tema transversal i que s’hauria de treballar entre tots com la violència de gènere o el racisme.

Finalment, la Comissió de Seguiment del Pacte es reunirà demà horabaixa per intentar trobar una solució a aquest conflicte. Tot i que cap dels membres del Pacte ha volgut fer declaracions a IB3 Notícies, sabem que per part del PSOE hi participarà la Consellera de Presidència, Mercedes Garrido, per Més per Mallorca hi seran el diputat Joan Mas Collet, la directora general de Política Lingüística Beatriu Defior i Mateu ‘Xurí’. Per part de Podem hi assistiran les portaveus al Parlament i al Consell, Esperança Sans i Aurora Ribot.

05/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris